Povestea fascinantă a tinerei care a obținut singura medie de 10 la Bacalaureat 2023, în județul Galați! Fata s-a născut în altă țară

Ultima actualizare:

Anul acesta, doar 54 de candidați au obținut medie 10 la examenul de Bacalaureat 2023 și printre ei se află și o tânără născută și crescută în Italia.

Laura Stoicu a obținut singura medie de 10 la Bacalaureat în Galați (FOTO: Facebook)
Laura Stoicu a obținut singura medie de 10 la Bacalaureat în Galați (FOTO: Facebook)

Eleva care a obținut singura medie de 10 la Bacalaureat în Galați

Laura Stoicu este eleva care a reușit să obțină singura medie de 10 din județul Galați, potrivit Adevărul. Laura are 19 ani, dar până la vârsta de 7 ani a trăit la Roma, locul unde s-a și născut. De ceva ani a revenit în țară alături de părinții ei și împreună locuiesc în localitatea Smârdan, județul Galați. Ceea ce a ajutat-o să îi prindă din urmă pe ceilalți copii a fost încrederea și învățatul la timp. Visul ei, după o așa mare reușită, este să devină medic. Până atunci însă, plănuiește să își petreacă vacanța, în Italia, țara care i-a fost casă în copilărie. 

„Reţeta mea de zece perfect înseamnă  încredere, învăţat din timp, dar în primul rând încredere. Cred că asta contează foarte mult. Îmi doresc să merg la Facultatea de Medicină din Iaşi. (...)Pe vitor îmi doresc foarte mult să rămân în ţară. Acum în vacanţă mi-aş dori să merg în Italia, este locul unde m-am născut şi nu am mai fost demult acolo, cred că de mai bine de 8 ani. În Sardinia, în insula Sardinia”, spune Laura Stoicu, potrivit sursei citate.   

Laura a absolvit Colegiul Național „Mihail Kogălniceanu", iar toți cei de acolo sunt mândri de ea și de performanțele reușite până acum, dând dovadă de multă perseverență: „Suntem foarte mândri. Laura este un copil de excepție, a fost șefă de promoție. A muncit pe brânci și ne bucurăm mult pentru ea”, a declarat Dana Bălăuță, director adjunct al Colegiul Național Mihail Kogălniceanu".  

Rata de promovabilitate de 72,8% la Bacalaureat

Astăzi, 3 iulie, Ministerul Educației a afișat notele la examenului de Bacalaureat 2023. Anul acesta, până în acest moment înaintea contestațiilor, rata de promovabilitate este de 72,8%, mai mică față de cea de anul trecut. De asemenea, mai puține au fost și mediile de 10 dobândite de candidați. Dacă anul trecut s-au obținut 222 de rezultate maxime, anul acesta doar 54 de elevi au reușit această performanță. Ilfov este județul cu cea mai mică rată de promovabilitate, unde doar puțin peste jumătate dintre elevi au reușit să treacă examenul de Bacalaureat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net