Povestea tristă a lui David, băiatul care și-a dat ultima suflare strivit de peretele internatului din Odorheiu Secuiesc. A fost conștient tot timpul înainte de a își da ultima suflare

Ies la iveală noi detalii despre tragedia care s-a produs, ieri, în internatul unui liceu din Harghiata. Adolescentul care a murit a fost conștient tot timpul, înainte a-și da ultima suflare. 

David avea doar 17 ani și juca handbal de performanță / foto: Observator News
David avea doar 17 ani și juca handbal de performanță / foto: Observator News

Un elev în vârstă de 17 ani și-a pierdut viața, iar trei fete au fost rănite după prăbușirea unui perete în Odorheiu Secuiesc.

Eforturile pompierilor pentru a salva victimele au fost contracronometru, luptând să găsească supraviețuitori sub bucățile de beton. David, un tânăr în vârstă de 17 ani și handbalist la clubul local, a fost printre victime, informează Observator.

David nu a auzit avertismentele pedagogului care l-ar fi putut salva

În timp ce în clădire se aflau 97 de elevi, un pedagog a observat câteva fisuri în zidul exterior, alertând evacuarea copiilor. Însă, prăbușirea s-a produs rapid, surprinzând patru copii sub dărâmături - trei fete cu vârste între 15 și 17 ani și pe David.

Colonelul Cristian Mureșan de la ISU Harghita a explicat că în momentul prăbușirii erau patru persoane în clădire, minori, care se aflau acolo pentru diferite activități. Alerta a fost dată după ce fisurile au început să apară.

Imaginile tragice de la Odorheiu Secuiesc arată disperarea pompierilor care au săpat în ruine pentru a găsi victimele, folosind inclusiv câini de urmă.

O fata este în stare critică

O fată a fost salvată conștientă, iar alta era semiconștientă. A treia victimă, o fată de 17 ani, a fost scoasă în stop cardio-respirator și a fost transportată la o unitate de primiri urgențe din Târgu Mureș.

Medicul Bogdan Vanghelie a confirmat starea gravă a pacientei, stabilă hemodinamic, fiind ventilată mecanic.

David, tânărul care a murit sub dărâmături, a comunicat cu pompierii pe parcursul operațiunii de salvare, însă după ce a fost extras din ruine, și-a pierdut cunoștința.

Cu toate eforturile medicale, nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva, după ce l-au resuscitat timp de 40 de minute.

David urma să împlinească 18 ani în prima zi de Crăciun

Tragedia care l-a răpit pe David, elevul care și-a pierdut viața în evenimentul de la Odorheiu Secuiesc, lasă în urmă un gol imens. Crescut doar de mamă, acest tânăr urma să împlinească 18 ani chiar în ziua de 25 decembrie.

În acea fatidică după-amiază, imediat după finalul orelor, el a decis să se retragă în camera sa din internat pentru odihnă. Nu a fost conștient când unul dintre pereți a început să se crăpe și nici nu a auzit strigătele colegilor care îl avertizau să părăsească rapid clădirea, avertizându-l că se va prăbuși. Mai mulți martori au relatat că prăbușirea peretelui a avut loc la ora 16:00, cu o oră înainte să înceapă activitățile obișnuite din internat.

„Erau mulți copii care ar fi putut avea aceeași soartă cu David dacă s-ar fi întâmplat doar câteva minute mai târziu. În acest internat sunt cazați 97 de copii”, au mărturisit elevii de la Liceul „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc.

Clădirea internatului a fost construită acum peste 100 de ani

Evenimentul tragic care a avut loc la internatul Liceului „Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, unde un zid exterior s-a prăbușit, a dezvăluit că acest internat funcționează într-o clădire închiriată de Primărie de la Biserica Romano-Catolică. Clădirea, cu o vechime de peste 100 de ani, a fost supusă unor lucrări de renovare.

Publicația Știrile Transilvaniei a relatat că o parte a Liceului „Tamási Áron” a fost recent renovată și inaugurată cu sprijinul guvernului ungar. Ceremonia de inaugurare a avut loc în ianuarie 2023, iar această școală este proprietatea Bisericii Romano-Catolice. Arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, Gergely Kovács, a condus ceremonia și a binecuvântat clădirea renovată.

În ciuda renovării recente, un tragic incident a avut loc pe 18 decembrie 2023, când un zid exterior al internatului s-a prăbușit, surprinzând patru elevi în interior. Eforturile pompierilor au dus la salvarea acestora, dar un băiat de 17 ani a fost declarat decedat în urma prăbușirii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
cutremur napoli jpg
slabire medicament cura   foto pixabay jpg
sfintii imparati constantin si mama sa elena images jpeg
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net