Pregătiri intense la Curtea de Argeş, unde va fi înmormântată Regina Ana

Ultima actualizare:

    Regina Ana a murit luni, 1 august, la 92 de ani, într-un spital din Elveţia
Regina Ana a murit luni, 1 august, la 92 de ani, într-un spital din Elveţia

Sâmbăta viitoare, în 13 august, vor avea loc funeraliile Reginei Ana, la curtea de Argeş. Până atunci, pregătirile sunt în toi, iar Primăria și Consiliul Județean au amânat manifestările legate de zilele orașului care urmau să aibă loc în această perioadă și și-au focalizat atenția asupra funeraliilor.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Argeşului și Muscelului spun că se lucrează intens la Catedrală în care va fi înhumata Regină Ana și care este încă în șantier.

Pregătiri intense se fac, deopotrivă, în întreg ansamblul Mănăstirii Curtea de Argeş, acolo unde-şi va dormi somnul de veci defuncta soţie a fostului suveran al României, dar şi în zona centrală a Municipiul Curtea de Argeş.

«Şi la Mănăstire totul trebuie să fie impecabil, când regii se întorc acasă»

La catedrală se lucrează la acoperiş, dar şi în interior. “Şi la Mănăstire totul trebuie să fie impecabil, când regii se întorc acasă”, zice un bărbat care taie iarba, potrivit news.ro.

„Eu muncesc acum, la fel ca şi în alte zile. Pe 15 august aveam hram, Adormirea Maicii Domnului. Oricum găteam totul pe aici. Dar acum, e altceva, vine Regina. Noi, toţi care lucrăm pe aici, suntem credincioşi. Zic c-o să fie mare de lume. Muncim cu drag, curăţăm iarba, uscăturile. Să vedeţi cum o să facă lumea când o vedea bijuteria noastră”, mai spune mândru bărbatul.

În curtea mănăstririi, dar şi pe platoul din faţa noii catedrale, grupuri de femei curăţă şi ele iarba, florile, statuia lui Neagoe Basarab, arbuştii verzi sau pâlcurile de muşcate multicolore, potrivit sursei citate mai sus. Turiştii fac poze noii catedrale unde va fi înmormântată Regina Ana, dar şi mănăstirii ctitorite de Neagoe Basarab, monument de arhitectură şi de artă religioasă.

Slujba de înmormântare a Majestăţii Sale Regina Ana a României va avea loc cu doar două zile înainte de hramul mănăstirii: Adormirea Maicii Domnului.

Regina a murit luni, 1 august, la 92 de ani, într-un spital din Elveţia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
image png
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
atena pixabay jpg
saptamana luminata
flori jpeg
image png
1 femeie menopauza jpg jpeg
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net