Președintele Klaus Iohannis anunță, oficial, că va intra în competiție pentru funcția de secretar general al NATO

Ultima actualizare:

Președintele Klaus Iohannis a făcut publică, într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni, intenția sa de a intra în cursa pentru funcția de secretar general al NATO.

Iohannis spune că-și asumă candidatura în numele României / foto presidency.ro
Iohannis spune că-și asumă candidatura în numele României / foto presidency.ro

În timpul anunțului, el a subliniat că această decizie este luată în numele României și că își asumă responsabilitatea în totalitate pentru candidatura sa.

„Îmi asum această candidatură în numele României cu toată responsabilitatea, iar această decizie are la bază performanța României, experiența acumulată pe parcursul celor două mandate de Președinte al României, înțelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa, și în special regiunea noastră, și angajamentul meu ferm față de valorile și obiectivele fundamentale ale NATO”, a spus Klaus Iohannis într-o declarație de presă.

Iohannis a evidențiat importanța aderării României la NATO acum două decenii și a subliniat rolul esențial al alianței în promovarea democrației și a libertății, oferind, în același timp, securitatea necesară membrilor săi într-o perioadă marcată de provocări complexe.

Rusia rămâne o amenințare

El a menționat că în contextul actual, cu Rusia prezentând o amenințare considerabilă, frontierele NATO sunt de o importanță crucială, iar consolidarea Flancului Estic, inclusiv a României, rămâne o prioritate.

Președintele a reiterat angajamentul României față de securitatea regională și internațională, subliniind contribuția semnificativă a țării la misiunile și operațiile NATO, precum și sprijinul acordat partenerilor vulnerabili.

El a subliniat, de asemenea, eforturile constante de modernizare a armatei și de asigurare a securității cetățenilor în fața riscurilor și amenințărilor, în special din partea Rusiei.

Iohannis a mai spus că România a devenit un membru respectat în NATO și în Uniunea Europeană, datorită implicării sale constante și a politicii externe și de securitate predictibile, alături de respectarea valorilor fundamentale ale acestor organizații.

Relația cu NATO este foarte importantă

De asemenea, el a evidențiat importanța relației transatlantice și necesitatea unui angajament crescut din partea țării în cadrul structurilor de conducere euro-atlantice.

Președintele a explicat că aspirația României de a juca un rol mai activ în cadrul NATO este justificată de experiența sa și de capacitatea de a contribui la formularea unei noi viziuni privind răspunsul la provocările și amenințările actuale și viitoare.

În concluzie, Iohannis și-a asumat candidatura în numele României cu toată responsabilitatea și a subliniat angajamentul său ferm față de valorile și obiectivele NATO, exprimându-și încrederea că poate contribui semnificativ la consolidarea și eficientizarea alianței.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net