Prim─âria sectorului 5 ╚Öi un ONG al fostului edil, luate cu asalt de masca╚Ťi

Perchezi╚Ťii de amploare, ast─âzi, 24 mai, la sediul Prim─âriei Sector 5 din Bucure╚Öti ╚Öi la ÔÇ×Asocia╚Ťia ├Ämpreun─â salv─âm Sectorul 5ÔÇŁ, un ONG ├«nfiin╚Ťat de fostul edil Daniel Florea, ├«ntr-un dosar de abuz ├«n serviciu, delapidare ╚Öi evaziune fiscal─â. ├Änc─â cinci descinderi au mai avut loc adrese din Ilfov ╚Öi Ialomi╚Ťa. 

image
Prim─âria Sector 5 a fost vizat─â de ancheta Poli╚Ťiei Capitalei FOTO: Facebook

Anchetatorii sus╚Ťin c─â ONG-ul a primit, ├«n cursul anului 2020, suma de 30 de milioane de lei, bani publici, cu care s-au cump─ârat bunuri ╚Öi servicii la pre╚Ťuri mult mai mari dec├ót cele normale.

├Än urma perchezi╚Ťiei de la sediul Prim─âriei Sectorului 5, procurorii ╚Öi poli╚Ťi╚Ötii bucure╚Öteni au ridicat documente, calculatoare, hard disk-uri pe care urmeaz─â s─â le studieze s─â vad─â exact ce s-a ├«nt├ómplat acolo ╚Öi cine se face direct vinovat de aceste acuza╚Ťii. Mai multe persoane au fost duse la audieri ├«n leg─âtur─â cu acest dosar de abuz ├«n serviciu, delapidare ╚Öi evaziune fiscal─â, informeaz─â Poli╚Ťia Capitalei.  

ONG-ul, finan╚Ťat din bani publici  

Claudiu Ceti, ╚Öeful de cabinet al primarului de la sectorul 5 a declarat c─â ONG-ul respectiv a fost finan╚Ťat prin patru hot─âr├óri de consiliul local ini╚Ťiate de fostul primar, Daniel Florea, ├«n valoare de 27 de milioane de lei, de╚Öi ONG-ul nu era utilitate public─â, deci nu avea voie s─â primeasc─â bani de la bugetul local direct, conform Antena3.ro.  

Daniel Florea, primarul sectorului 5, ne arată că și el vede pe telefon unde sunt copiii săi jpeg
Daniel Florea, fostul primar al Sectorului 5 FOTO: Arhiv─â

Ceti a explicat c─â au fost ridicate toate contractele care au existat ├«n acest ONG. Se pare c─â ar fi vorba despre achizi╚Ťii de legume ╚Öi fructe ├«n valoare de 14 milioane, dar ╚Öi de contracte de vidanjare sc─âri de blocuri ╚Öi alte investi╚Ťii care nu au putut fi identificate. ÔÇ×Asocia╚Ťia ├Ämpreun─â salv─âm Sectorul 5ÔÇŁ func╚Ťiona ca un fel de paravan pentru a furniza de bani c─âtre diverse firme.  

ÔÇ×Cred c─â a fost o autosesizareÔÇŁ 

ÔÇ×Nu se ╚Ötie dac─â pl├óngerea a fost f─âcut─â din prim─ârie. Ne-am trezit cu perchezi╚Ťii la institu╚Ťie, la tot felul de unit─â╚Ťi ╚Öcolare unde acest ONG avea tot felul de puncte de lucru, nu a fost f─âcut─â o pl├óngere de prim─ârie sau de oamenii din prim─ârie. Cred c─â a fost o autosesizare sau, mai mult dec├ót at├ót, o ├«ncruci╚Öare cu firmele despre care exist─â suspiciunea c─â ar fi firme de tip fantom─â, mai ales cele care lucrau ├«n domeniul comercializ─ârii legumelor ╚Öi fructelor.ÔÇŁ, a spus Claudiu Ceti.

Potrivit acestuia, ├«n anul 2020 ar fi fost achizi╚Ťionate ├«n jur de 350 de tiruri de legume ╚Öi fructe, despre care se spune c─â s-ar fi distribuit ├«n Sectorul 5. Se pare c─â acesta a fost punctul de pornire al anchetatorilor, care au mers pe fir ╚Öi au descoperit multele nereguli. 

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

gabi badalau evenimente jpg
image png
peter imre corina d─ânil─â jpg
646x404 (1) jpg
Peter Imre, osp─âtar   galerie foto jpeg
BeFunky collage (46) jpg
printul paul 1 jpeg
paula seling 0 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
646x404 (1) jpg
stranut raceala femeie batista jpeg
BeFunky collage (46) jpg
cazare cluj untold jpg
ILUSTRATIE BENZINA 05 002 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
printul paul 1 jpeg