Primăria sectorului 5 și un ONG al fostului edil, luate cu asalt de mascați

Percheziții de amploare, astăzi, 24 mai, la sediul Primăriei Sector 5 din București și la „Asociația Împreună salvăm Sectorul 5”, un ONG înființat de fostul edil Daniel Florea, într-un dosar de abuz în serviciu, delapidare și evaziune fiscală. Încă cinci descinderi au mai avut loc adrese din Ilfov și Ialomița. 

Primăria Sector 5 a fost vizată de ancheta Poliției Capitalei   FOTO: Facebook
Primăria Sector 5 a fost vizată de ancheta Poliției Capitalei FOTO: Facebook

Anchetatorii susțin că ONG-ul a primit, în cursul anului 2020, suma de 30 de milioane de lei, bani publici, cu care s-au cumpărat bunuri și servicii la prețuri mult mai mari decât cele normale.

În urma percheziției de la sediul Primăriei Sectorului 5, procurorii și polițiștii bucureșteni au ridicat documente, calculatoare, hard disk-uri pe care urmează să le studieze să vadă exact ce s-a întâmplat acolo și cine se face direct vinovat de aceste acuzații. Mai multe persoane au fost duse la audieri în legătură cu acest dosar de abuz în serviciu, delapidare și evaziune fiscală, informează Poliția Capitalei.  

ONG-ul, finanțat din bani publici  

Claudiu Ceti, șeful de cabinet al primarului de la sectorul 5 a declarat că ONG-ul respectiv a fost finanțat prin patru hotărâri de consiliul local inițiate de fostul primar, Daniel Florea, în valoare de 27 de milioane de lei, deși ONG-ul nu era utilitate publică, deci nu avea voie să primească bani de la bugetul local direct, conform Antena3.ro.  

Daniel Florea, fostul primar al Sectorului 5   FOTO: Arhivă
Daniel Florea, fostul primar al Sectorului 5 FOTO: Arhivă

Ceti a explicat că au fost ridicate toate contractele care au existat în acest ONG. Se pare că ar fi vorba despre achiziții de legume și fructe în valoare de 14 milioane, dar și de contracte de vidanjare scări de blocuri și alte investiții care nu au putut fi identificate. „Asociația Împreună salvăm Sectorul 5” funcționa ca un fel de paravan pentru a furniza de bani către diverse firme.  

„Cred că a fost o autosesizare” 

Nu se știe dacă plângerea a fost făcută din primărie. Ne-am trezit cu percheziții la instituție, la tot felul de unități școlare unde acest ONG avea tot felul de puncte de lucru, nu a fost făcută o plângere de primărie sau de oamenii din primărie. Cred că a fost o autosesizare sau, mai mult decât atât, o încrucișare cu firmele despre care există suspiciunea că ar fi firme de tip fantomă, mai ales cele care lucrau în domeniul comercializării legumelor și fructelor.”, a spus Claudiu Ceti.

Potrivit acestuia, în anul 2020 ar fi fost achiziționate în jur de 350 de tiruri de legume și fructe, despre care se spune că s-ar fi distribuit în Sectorul 5. Se pare că acesta a fost punctul de pornire al anchetatorilor, care au mers pe fir și au descoperit multele nereguli. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net