Produse de la magazinul Penny, contaminate cu Salmonella! Anunțul făcut de ANPC

Ultima actualizare:

Din păcate, comisarii ANPC (Autoritea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor) au descoperit că mai multe produse din carne de pasăre, de la magazinul Penny, erau contaminate cu Salmonella.

Produsele erau contaminate cu Salmonella / foto: Shutterstock
Produsele erau contaminate cu Salmonella / foto: Shutterstock

Potrivit informațiilor de la observatornews.ro, în cursul zilei de miercuri, reprezentanții ANPC au anunțat faptul că, acum o săptămână, comisari de la CRPC Bucureşti Ilfov au efectuat controale la societatea Rewe Romania S.A., mai precis, Penny. Controaelele comisarilor au fost efectuate la depozitul din comuna Ștefănești, iar, pe lângă acesta, la două puncte din Capitală. Acestea au fost efectuate deoarece exista suspiciunea contaminării cu Salmonella a unor produse.

Astfel, pentru a putea afla cu certudine dacă produsele erau, sau nu, contaminate cu Salmonella, comisarii au luat prelevat probe din pieptul de pui cu os și piele (lotul 1041203), cât și din ficatul de pui „Hanul boieresc” (lotul 1041203), din puiul grill „Hanul boieresc” (lotul 1041103, cât şi din lotul 1041203), cu producătorul SC Vanbet SRL, din localitatea Strâmtura Mitoc (comuna Banca, județul Vrancea).

Din nefericire, în urma efectuării analizelor de laborator, examenul microbiologic efectuat de către specialiști a putut confirma faptul că produsele testate erau contaminate cu Salmonella. Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a vorbit despre acest subiect.

Analizele au confirmat că puiul era contaminat cu Salmonella

Președintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a vorbit despre această situație. Analizele de laborator au confirmat faptul că produsul era contaminat cu Salmonella.

„Mă întreb dacă, şi în această situaţie, facem rău menţionând numele produsului şi al producătorului, aşa cum se plâng unele asociaţii patronale. Mă bucur totodată că reuşim să ajutăm Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, desfăşurând în continuare acţiuni pe care aceştia le contestă.

Pot înţelege că atât unii, cât şi alţii, nu s-au obişnuit încă cu ideea de transparenţă, chiar dacă aceasta, în unele situaţii, afectează anumite interese financiare, pe care, în opinia mea, le consider meschine în raport cu interesul consumatorilor”, a declarat, conform sursei citate, Horia Constantinescu, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
ion antonescu jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net