Cinci minute de gramatică și de lectură pentru elevii din țară. Măsura pe care oficialii din Educație vor să o introducă

Ultima actualizare:

Autoritățile din țara noastră sunt în căutarea soluțiilor, după notele dezastruoase de la simularea Evaluării Naționale. Inspectoratul Școlar din București dorește ca cei mici să facă 5 minute gramatică, cât și 5 minute de lectură, înaintea fiecărei ore de limba română.

Măsura vine după notele mici de la simularea Evaluării Naționale
Măsura vine după notele mici de la simularea Evaluării Naționale

Potrivit informațiilor de la Digi 24, autoritățile sunt în căutarea unor soluții eficiente, după ce elevii au luat note dezamăgitoare la Evaluarea Națională, în acest an. În dorința de a redresa problemele din învățământul românesc, Inspectoratul Școlar din București dorește ca, înaintea fiecărei ore de limba română, elevii să facă 5 minute de lectură, dar și alte 5 minute de gramatică.

Această nouă măsură ar fi introdusă în școlile în care media notelor de la simularea Evaluarea Națională din acest an a fost sub 7. „La limba română se propun desfășurarea unor activități de gramatică, minimum 5 minute, exerciții de identificare a informațiilor esențiale pornind de la fragmente de text mai scurte”, a spus, conform sursei citate, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar din București, Elena Ștefan.

Noi schimmbări după dezastrul de la Evaluarea Națională

În acest an, la simularea Evaluării Naționale, notele au fost îngrijorător de mici. Mai precis, aproximativ 30% dintre elevi au luat note sub 5. Această situație a provocat îngrijorare în rândul autorităților, care caută mai multe metode pentru a reuși să redreseze problemele din sistemul educațional.

Astfel, o posibilă soluție la care s-a ajuns este introducerea a 5 minute de gramatică și 5 minute de lectură înaintea orelor de limba română, în școlile unde media notelor din acest an a fost sub 7. Cu toate acestea, profesorii nu cred că o asemenea măsură ar avea capacitatea de a anula efectele negative pe care Internetul le are asupra educației actualei generații.

În acest an, înscrierea la Evaluarea Națională are loc între 11 și 14 iunie. Proba scrisă la Limba română va avea loc pe 25 iunie, la Matematică pe 27 iunie, iar la Limba maternă pe 28 iunie. Rezultatele vor fi afișate pe 3 iulie 2024.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
avion senegal raniti jpg
zapada transfagarasan jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net