O boală cruntă poate deveni o chestiune a trecutului! Cercetătorii au reușit să elimine virusul din ADN

O boală cruntă, care a provocat nenumărate victime de-a lungul anilor, ar putea deveni o chestiune a trecutului, datorită progreselor medicale! Oamenii de știință au reușit să elimine HIV din celulele afectate, utilizând tehnologia Crispr! Aceasta este o metodă de editare genetică care a câștigat și Premiul Nobel.

Descoperire importantă în lupta împotriva virusului HIV / foto: Shutterstock
Descoperire importantă în lupta împotriva virusului HIV / foto: Shutterstock

Această boală severă ar putea deveni o chestiune a trecutului, datorită progreselor științifice din domeniul medicale. În mod practic, Crispr funcționează precum o foarfecă a cărei efecte sunt resimțite direct la nivelul molecular. Astfel, oamenii de știință pot tăia ADN-ul, iar, în acest fel, orice segment „rău” din codul genetic este înlăturat.

Scopul cercetătorilor este să găsească o metodă prin care să poată elimina complet virusul HIV din organism. Cu toate acestea, în ciuda rezultatelor încurajatoare, mai este nevoie de multă muncă și teste pentru a se putea vedea, cu exactitate, cât de sigură și de eficientă este această metodă.

La ora actuală, medicamentele pentru HIV au capacitatea de a opri virusul, dar, din păcate, nu îl pot elimina din organismul persoanei infectate cu acesta.

Cercetătorii au eliminat HIV din celule infectate

Cercetătorii care au reușit să elimine virusul din celulele infectate sunt de la Universitatea din Amsterdam. Aceștia au prezentat, pe scurt, rezultatele lor în cadrul unei conferințe medicale care a avut loc chiar în această săptămână. Cu toate acestea, ei au menționat faptul că reușita lor este doar o „dovadă a conceptului”, iar, din păcate pentru persoanele afectate de acest virus, metoda lor nu va deveni un remediu utilizat pe scară largă împotriva HIV prea curând, conform BBC.

Alți experți din domeniu sunt de acord cu concluziile la care au ajuns specialiștii din Amsterdam, spunând că descoperirile acestora trebuie să fie examinate cu atenție. De asemenea, există și alți cercetători care încearcă să utilizeze metoda Crispr pentru a elimina virusul HIV din organism. Cu toate acestea, cercetătorii vor analiza cu atenție rezultatele pe care experții le-au avut cu această metodă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net