Românii vor plăti mai puțin când ies în oraș. Restaurantele și barurile, obligate să ofere gratuit apă clienților

Poate că mulți dintre noi ne-am uitat surprinși la prețul ridicat pe care un banal pahar de apă îl poate avea la un restaurant. De acum înainte, această problemă urmează să dispară, deoarece restaurantele din țara noastră, cât și barurile, cantinele, dar și firmele de catering, urmează să fie obligate să ofere, gratuit, apă potabilă clienților care o solicită.

Clienții pot primi gratuit apă de la robinet / foto: adobestock
Clienții pot primi gratuit apă de la robinet / foto: adobestock

Vești bune pentru românii care iau masa frecvent în oraș! Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, un nou amendament urmează să oblige restaurantele, barurile, cantinele și firmele de catering să ofere apă potabilă tuturor celor care o solicită, gratuit. Inițiatorii proiectului spun că această măsură deja este aplicată de-a lungul țărilor europene.

Camera Deputaților deja a votat în mod favorabil acest proiect legislativ, care acum urmează să ajungă pe masa Președintelui Klaus Iohannis, pentru a fi promulgat. Noul amendament a fost propus de către Virgil Popescu, fost ministru al energiei. Proiectul prevede „furnizarea gratuită a apei potabile prin rețeaua de distribuție pentru consumatorii din restaurante, cantine și servicii de catering”

Apa potabilă va fi gratuită în restaurante

Mai precis, noul proiect legislativ spune că apa potabilă de la robinet poate fi oferită clienților restaurantelor din țara noastră gratuit, dacă aceștia o solicită. Printre cei care vor fi obligați să ofere acest serviciu se numără, evident, operatorii economici ce oferă servicii de alimentaţie publică pentru clienţii proprii, iar angajatorii vor trebui să ofere apă angajaților.

Astfel, barurile, cafenelele, cât și, printre altele, restaurantele, vor trebui să afișeze într-un loc vizibil și accesibil publicului un anunț în care este menționat „Această unitate oferă, la cerere şi în mod gratuit, apă potabilă de la robinet”.

Cu aproximativ șase ani în urmă, un alt proiect de lege prevedea faptul că, cel mult odată pe an, autoritățile puteau verifica, în mod gratuit, calitatea apei potabile de la robinetele din locuințe. Din păcate, despre acest proiect legislativ nu s-a mai auzit nimic în ultimii ani, în ciuda faptului că putea fi extrem de benefic pentru populație.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net