Postul Paștelui vine cu un val de scumpiri în piețe! Leguma iubită de români care a ajuns să coste de două ori mai mult
Astăzi, 18 martie, a început Postul Paștelui, iar ce ar fi trebuit să fie o ocazie plină de entuziasm pentru credincioșii ortodocși este, din păcate, una care îi face să privească cu îngrijorare în portofel. Produsele vegetale s-au scumpit cu cel puțin un sfert, comparativ cu prețul pe care l-au avut până în Post.
Din păcate, credincioșii care au început deja să își facă cumpărături pentru Post au avut parte de o surpriză neplăcută, atunci când au mers la „piața mare” din Baia Mare. Produsele vegetale s-au scumpit, iar cel mai căutat produs de către români este și cel mai scump, potrivit informațiilor de la adevarul.ro.
Românii care au dorit să cumpere deja diferite legume au observat că prețurile sunt chiar și cu un sfert mai mari decât erau înainte. Cu toate acestea, comercianții nu explică în nici un fel scumpirile pe care le observă oamenii. „Eu mereu am dat fasolea cu 20 de lei”, a spus, conform sursei citate, o comerciantă din piață.
Postul Paștelui a venit cu scumpiri
Din păcate, mai toate produsele din piață au fost scumpite. Alina Voița (40 de ani), a explicat că în urmă cu numai două săptămâni, a cumpărat aceste produse la cu totul alte prețuri. „Fasolea era 15 lei, acum e 20. Salată verde am luat cu 3 lei, acum e 5 lei. La fel și ridichile”, a spus aceasta, conform sursei citate. Cu toate acestea, în ciuda scumpirilor, ea preferă să continue să își facă cumpărăturile în piață, deoarece poate cumpăra de la producători locali, având o încredere mai mare în produsele lor.
În timp ce la unele produse prețurile au crescut cu un aproximativ un sfert, atunci când vine vorba despre ceapa verde, aceasta este chiar de două ori mai scumpă decât era în mod normal! „Până acum, luam o legătură cu 1 leu, sau 1 leu și 50. Acum am luat cu 2 lei”, a explicat, conform sursei citate, Maria Ardelean.
Credincioșii ortodocși vor ține Postul Paștelui până pe data de 4 mai, iar în această perioadă nu vor putea consuma alimente „de dulce”.