Un bărbat trebuie să plătească o sumă uriașă fostei soții pentru munca depusă în casă. Ce au decis judecătorii

O decizie a instanței din Spania obligă un bărbat să plătească fostei sale soții o compensație financiară pentru munca pe care aceasta a depus-o în casă, în perioada în care cei doi au fost căsătoriți. Bărbatul a divorțat de soția sa după un mariaj de 26 de ani.

Femeia a renunțat la cariera pe care o avea
Femeia a renunțat la cariera pe care o avea

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, decizia a fost luată de un tribunal din localitatea Pontevedra, din Spania. Instanța a dat câștig de cauză femeii ce și-a dat fostul soț în judecată și i-a cerut acestuia o compensație pentru cei doi 26 de ani în care a muncit în casă.

În timpul mariajului dintre cei doi, femeia a fost nevoită să renunțe la cariera pe care o avea și s-a ocupat de toate treburile casnice, cât și de creșterea copiilor. Acum, după divorț, ea a fost nevoită să accepte un loc de muncă cu un salariu mic, pentru a se putea întreține.

Femeia muncea încă din anul 1989, iar în 1996, ea și fostul ei soț au decis să se căsătorească. Cei doi s-au despărțit în anul 2022, iar după cei 26 de ani petrecuți împreună, soțul a rămas în casa familiei, în timp ce femeia a fost nevoită să părăsească locuință și să închirieze o altă casă. Pentru a reuși să își plătească chiria și să se întrețină, femeia a fost nevoită să accepte un loc de muncă prost plătit.

Femeia și-a dat în judecată fostul soț

Astfel, aceasta a decis să apeleze la ajutorul instanței, așa că și-a dat fostul soț în judecată. În urma procesului, autoritățile au decis să dea dreptate femeii, iar spaniolul a fost obligată să plătească suma de 88.025 de euro fostei sale soții. Acești bani vin drept compensație pentru munca pe care aceasta a depus-o în casă, în timpul căsniciei.

Inițial, instanța hotărâse suma de 120.000 de euro, însă ambele părți au atacat această decizie. În timp ce femeia dorea să fie compensată cu 183.629,36 de euro, bărbatul dorea micșorarea sumei la doar 60.000 de euro. În final, s-a decis suma de 88.025 euro, plus o pensie lunară de 350 de euro, vreme de 3 ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net