Proteste pentru victimele din Colectiv: Strada nu are culoare politică
35.000 de bucurești au ieșit la proteste pentru victimele din Colectiv, miercuri (4 noiembrie). Aproximativ 70.000 de oameni au ieșit în stradă în toată țara. Vocea străzii s-a putut auzi din nou. Cu toate acestea, protestul a fost pe punctul de a fi deturnat politic. Deși cei mai mulți oameni au fost pașnici și nu au uitat de unde a început totul, de la tragedia din Clubul Colectiv, mai mulți diversioniști au reușit să rupă rândurile, dar nu pentru mult timp.
Victor Ponta și Cristian Popescu Piedone au demisionat, în urma protestului de marți (3 noiembrie). Cu toate acestea, nu de asta au ieșit oamenii în stradă. Mânați de durere și de nesiguranță, protestul a fost unul antisistem. Mulți oameni au vrut să se înțeleagă că strada nu are culoare politică, deși mulți diversioniști au încercat să transforme protestul într-un miting pro PNL. Nu le-a ieșit, însă, pentru că cei mai mulți oameni au venit la proteste pentru victimele din Colectiv.
Proteste pentru victimele din Colectiv: diversioniștii au încercat să deturneze manifestația
Protestatarii s-au strâns la Piața Universității așa cum au stabilit pe rețelele de socializare, la ora 18:00. În doar 20 de minute, mulțimea a ocupat bulevardul. Mai multe persoane au venit cu pancarte pe care se puteau citi versurile formației Goodbye to Gravity, trupa care a cântat la Colectiv în seara tragediei, încurajări față de donarea de sânge pentru răniți și mesaje anticorupție.
La megafon erau oameni care au stârnit mulțimea. Se vedea clar că au culoare politică și că nu au venit din solidaritate cu victimele din Colectiv. Au fost huiduiți toată seara. La un moment dat, diversioniștii au reușit să ia un grup mare de oameni cu ei spre Parlament. Mânată de adrenalină, lumea nu și-a dat seama și i-a urmat. Ajunși acolo, grupulețul diversionist s-a urcat pe gardul Parlamentului, moment în care mulțimea și-a dat seama că nu se află unde trebuie. În jur de 100 de oameni, aparținând grupului de diversioniști, au încercat să facă și un miting anti-Iohannis și să îndemne mulțimea să meargă la Cotroceni. Nu le-a ieșit. Protestatarii s-au întors la Universitate, acolo unde mii de oameni au rămas neclintiți, pașnici, și nu au uitat că au venit la proteste pentru victimele din Colectiv. Și la Universitate au existat oameni care au încercat să deturneze prostestul, însă diversioniștii au fost huiduiți, iar după ceva timp, lumea i-a ignorat complet.
Dacă ai fost în stradă, pe pancartele celor veniți la protestele pentru victimele din Colectiv puteai citi: "Au vrut să lanseze un album, dar au lansat o revoluție", "Strada nu are culoare politică", "#Colectiv", "Toți suntem unul", "Și tu puteai fi în locul lor! Doar dacă ieși în stradă îți pasă. Corupția a ucis. România, trezește-te".
Proteste pentru victimele din Colectiv, în toată țara, dar și peste hotare
Din empatie și din solidaritate, au existat proteste pentru victimele din Colectiv peste tot în țară, dar și în Diaspora. Românii de pretutindeni sunt profund îndurerați de tragedia care a curmat viețile a 32 de persoane și a rănit alte aproape 200. Oamenii au ieșit pentru a scanda „Corupția ucide”, “Colectiv”, “Nu plecăm acasă, morții nu ne lasă”.
În fond, aceste proteste pentru victimele din Colectiv au avut ca rădăcină durerea. Oamenii susțin schimbarea mentalității și a clasei politicie. Românii nu mai vor corupți, iar cei care au ieșit în București, sau în orice alt oraș din țară, au avut un mesaj puternic: „Strada nu are culoare politică”.