Reacția halucinantă a șoferiței care a ucis 4 muncitori: «Îmi vine să râd»

Ultima actualizare:

Ancheta în cazul accidentului de la Iaşi, când patru muncitori au fost omorâţi pe şosea de o şoferiţă beată, a luat o nouă întorsătură. Femeia este acuzată de omor calificat, iar familiile victimelor cer despăgubiri de zece milioane de euro atât de la şoferiţa vinovată, cât şi de la firma de asigurări şi de la firma unde lucrau muncitorii în miez de noapte, scrie adevarul.ro.  

Accidentul s-a produs în noaptea de joi spre vineri, 16/17 iunie, în jurul orei  1.00
Accidentul s-a produs în noaptea de joi spre vineri, 16/17 iunie, în jurul orei 1.00

Femeia vinovată de accident a discutat din nou cu procurorul de caz şi cu avocaţii implicaţi în dosar, după ce încadrarea juridică a fost schimbată din ucidere din culpă în omor calificat. Aceasta şi-a schimbat încă o dată declaraţiile, de această dată pretinzând că nu îşi aminteşte detalii din noaptea respectivă.

Citește și: Zece români răniți, în Germania. Microbuzul lor, lovit de un taximetrist drogat

Femeia este acuzată de omor calificat, iar familiile victimelor cer despăgubiri de zece milioane de euro atât de la şoferiţa vinovată, cât şi de la firma de asigurări şi de la firma unde lucrau muncitorii în miez de noapte, scrie adevarul.ro.

Nu ştiu ce să vă povestesc. Cât timp nu ştiu despre ce vorbiţi, îmi vine să râd. Vreau să ştiu în ce cont trebuie să virez banii”, a declarat Adina Ghirvase, în faţa procurorului.

Vezi și: Anne Heche, în stare critică. Familia a hotărât să fie deconectată de la aparate

Şoferiţa care a urcat la volan după ce consumase băuturi alcoolice declarase iniţial că în noaptea accidentului se afla acasă şi că s-a uitat la desene animate, împreună cu copilul său, până când a adormit. De asemenea, aceasta a spus în faţa procurorilor că a aflat despre respectivul accident de la televizor şi că în acea seară ieşise din casă doar pentru câteva cumpărături.

Află și: Încă un accident grav s-a produs în Bulgaria! Balcic, locul unei tragedii de proporții, unde doi români au fost răniți

 În principal, discutăm de despăgubiri de peste zece milioane de euro, solicitate de către rudele celor patru victime decedate în accidentul unde şoferiţa conducea cu peste 150 km/h şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Despăgubirile vor fi solicitate atât de către familiile celor decedaţi, cât şi de către familiile celor răniţi şi de către cei din urmă, atât de la firma la care lucrau, de la asigurător, dar şi de la şoferiţa care a provocat accidentul. Având în vedere schimbarea încadrării faptei din ucidere din culpă în omor calificat, probabil că şoferiţa riscă până la închisoare pe viaţă”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, pentru Adevărul.

Adina Ghirvase avea o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat
Adina Ghirvase avea o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat

Șoferița beată ar suferi de tulburări psihice

După ce au observat că şoferiţa îşi schimbă declaraţiile şi că nu se consideră vinovată de producerea accidentului, anchetatorii au decis că Adina Ghirvase trebuie să fie consultată de un medic psihiatru, acesta din urmă ajungând la concluzia că femeia avea discernământ în momentul accidentului, iar pe foaia de observaţie, medicul a notat faptul că Ghirvase suferă de tulburare de personalitate de tip emoţional instabil şi că femeia nu avea nici un regret pentru cele întâmplate, pentru victime sau pentru familiile acestora. Astfel, procurorii au decis schimbarea încadrării din ucidere din culpă în omor calificat, iar dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Arestul preventiv a fost prelungit pentru Adina Ghirvase, pe o perioadă de încă 30 de zile, până la mijlocul lunii septembrie. Patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte patru au supravieţuit accidentului petrecut în noaptea de 16/17 iunie în municipiul Iaşi, după ce Adina Ghirvase a urcat băută la volan, a circulat cu o viteză uriaşă prin oraş, a pierdut controlul volanului şi s-a izbit de un grup de muncitori care lucrau la un canal de pe stradă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net