Reacția surprinzătoare a unui turist britanic, după ce a mers 16 ore cu un tren de noapte din România: „Pare potrivit pentru regalitate”

Un vlogger britanic creează conținut despre călătoriile cu trenul în diverse țări pe canalul său, Superalbs Travels. Recent, el a împărtășit experiența sa în trenul de noapte al CFR Călători.

Englezul a fost foarte impresionat de călătorie / foto: captura youtube
Englezul a fost foarte impresionat de călătorie / foto: captura youtube

Albie Pearce, un pasionat al călătoriilor feroviare, a dorit să experimenteze atmosfera dintr-un vagon vechi de peste 60 de ani. A traversat România, de la Timișoara în vest, până la Iași în est, pe o distanță de 811 km, programată să dureze 16 ore și 20 de minute. A ales să facă această călătorie într-unul dintre cele mai clasice vagoane de noapte ale țării.

„Pare un tren potrivit pentru nobilime”, a remarcat el.

Trenul și-a început călătoria din Timișoara Nord

Plecarea a avut loc din gara Timișoara Nord, în jurul orei 18:00, cu o locomotivă CFR din clasa 64, cu motor diesel, trăgând patru vagoane, care s-au schimbat de mai multe ori pe parcursul nopții.

Două vagoane moderne din spatele trenului erau echipate cu scaune potrivite pentru călătorii scurte, dar nu ideale pentru călătoriile peste noapte. „În partea din față se află un vagon care găzduiește compartimente cu patru sau șase paturi.

Acesta este vagonul în care am călătorit. A fost construit în 1965 de Hansa Waggonbau din Bremen, Germania de Vest. A fost achiziționat second-hand de la Deutsche Bahn. A fost considerat un produs de lux, însă, după cum veți vedea, totuși cred că este o modalitate excelentă de a călători timp de peste 60 de ani”, a explicat Albie Pearce.

Despre condițiile din toaletă, Pearce a menționat: „Cu 60 de ani de utilizare, putem spune cu siguranță că această toaletă nu este cea mai modernă. Totuși, dozatorul de săpun funcționa bine, la fel și apa."

Chiar dacă semnele de pe ușa băii indicau posibilitatea de a face duș, Pearce a precizat că acest lucru nu a fost încercat.

La Gara Simeria, locomotiva diesel a fost înlocuită cu una electrică. "Locomotiva nouă este din clasa 40 CFR, dintre câteva sute construite între anii 1960 și 1990", a menționat vlogger-ul în videoclip.

În privința camerei pe care a rezervat-o, Pearce a fost plăcut surprins de confortul patului și de spațiul disponibil. Cu toate acestea, au existat și mici defecte, precum starea proastă a prizei de alimentare și mânerul de la fereastră.

„Am remarcat și un semn din dulap care saluta pasagerii în germană, engleză, franceză și italiană. Semnul are cel puțin 30 de ani, deoarece conține logouri ale companiilor de cale ferată din Germania de Est și Vest”, a subliniat Pearce.

Englezul recunoaște că a dormit excelent

Despre calitatea somnului, el a menționat că a dormit aproximativ nouă ore și că a fost o noapte confortabilă.

După 16 ore și jumătate, trenul a ajuns în cele din urmă la Gara Iași, cu o întârziere de 13 minute, considerată acceptabilă conform standardelor românești.

Prețul călătoriei a fost de 325,45 lei, iar Pearce a considerat că este un raport calitate-preț excelent pentru o călătorie lungă cu trenul, care include și cazarea de noapte.

„În general, am apreciat foarte mult această călătorie. Deși trenul este vechi și călătoria a fost destul de zbuciumată, confortul și atmosfera au fost excelente, oferind o experiență autentică”, a concluzionat el.

„Chiar dacă nu a fost o călătorie lipsită de provocări și trenurile par să fie un pic învechite, acesta a fost, de fapt, unul dintre preferatele mele pentru călătoriile de noapte”, a adăugat Pearce.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net