Se scumpesc biletele de tren. Unde va fi cea mai mare majorare și de când se aplică

Vești proaste pentru românii care circulă cu trenul. CFR a anunțat că biletele vor fi mai scumpe, după ce directorul general al operatorului feroviar de stat, Traian Preoteasa, a aprobat o nouă creștere a tarifelor la CFR Călători. Ultima scumpire a fost făcută în luna decembrie a anului trecut. Majorarea tarifului va fi considerabilă la o anumită categorie.

Biletele de tren, mai scumpe cu 1 Aprilie

image

Decizia privind majorarea tarifelor de tren a fost confirmată de directorul general al operatorului feroviar de stat, Traian Preoteasa. Acesta a precizat că această scumpire este o necesitate din cauza presiunilor financiare și operaționale cu care se confruntă industria feroviară.

Scumpirile care se vor aplica tarifelor CFR Călători vor intra în vigoare de la data de 1 aprilie 2024.

În decizia emisă de directorul general CFR se regăsesc toate tarifele de transport cu trenurile CFR. Unele rămân neschimbate, altele vor suferi modificări importante.

Unde apar cele mai mari scumpiri

Tarifele la care se vor aplica majorări considerabile sunt aplicate pentru suplimentele de pat la vagoanele de dormit și vagoanele cușetă.

La vagonul de dormit, tariful este de 225 de lei pentru suplimentul de cabină single, 120 de lei de pat pentru cabina cu două locuri și 100 de lei pentru cabina cu trei locuri.

Momentan, prețurile sunt de 210 lei pentru suplimentul de cabină single, 105 de lei de pat pentru o cabină de două locuri și 85 de lei pentru cabina cu trei locuri.

Cabinele cu trei locuri se folosesc doar în traficul internațional. La vagoanele cușetă, suplimentele vor fi de 78 de lei pentru patul în cabină cu patru locuri și 58 de lei pentru patul în cabină cu șase locuri. Acum, prețul este de 72 de lei, respectiv 52 de lei.

Și o veste bună

CFR Călători vine și cu o veste bună pentru călători. Românii vor avea la dispoziție o modalitate de plată simplificată pentru achiziționarea biletelor de tren pentru ruta București Nord- Aeroportul Henri Coandă și retur.

Astfel, prin SMS, călătorii pot achiziționa bilete la prețul de 1,20 euro + TVA. Costul SMS-ului trimis la numărul 7458 se adaugă prețului biletului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net