Reclama Jumbo dă coșmaruri copiilor? «Este o tortură psihică»

Ultima actualizare:

Reclama Jumbo a intrat în vizorul CNA, după ce instituția a primit nu mai puțin de 12 reclamații, în care telespectatorii își exprimă revolta cu privire la maniera de promovare a acestui brand pentru copii. 

Reclama Jumbo dă coșmaruri copiilor? «Este o tortură psihică»
Reclama Jumbo dă coșmaruri copiilor? «Este o tortură psihică»

Reclama Jumbo a stârnit revoltă printre telespectatori, iar aceștia au solicitat Consiliului Național al Audiovizualului să oprească difuzarea ei. Unii au numit spotul Jumbo o adevărată ,,tortură psihică", în timp ce alții au atras atenția că producția în sine ar putea dăună copiilor, ce suferă de anumite tulburări neurologice. 

Citește și Pro TV, urecheat de CNA din cauza lui Carla's Dreams. Ce a spus juratul SuperStar

„Vă rog din suflet opriţi reclama cu Jumbo. Deranjează foarte tare neurologic, ţineţi cont ca sunt copii cu dereglări mintale care aud aceasta reclama, si sunt deranjaţi foarte mult!”, notează Adevarul.ro

Spotul publicitar Jumbo este o tortură psihică. Efectul este cel dorit, adică de a atrage atenţia. Însă este strigător la cer! Nu contează nici postul, nici ora la care e dată această reclamă. Ea trebuie eliminată. Un cuvânt repetat obsesiv, cu un debit, volum şi tonalitate care te distrug psihic”, a declarat un alt telespectator, iritat. 

Concluzia membrilor CNA cu privire la reclama Jumbo

CNA s-a sesizat în privința spotului Jumbo, însă după o atentă analiză, autoritățile au decis că producția nu încalcă legislația, oricât de mult i-ar deranja pe unii telespectatori. 

Membrii CNA au ajuns la concluzia că, deși reclama este enervantă, vorbește pe limba copiilor, întrucât și micuții pot fi destul de stresanți atunci când cer constant jucării. 

"Nu ai ce să reproşezi. A fost o soluţie care pentru unii e enervantă, dar să ştiţi că şi copiii sunt enervanţi. Ar trebui întrebaţi copiii cum li se pare reclamă. Funcţia şi-o îndeplineşte spotul”, a comentat Mircea Toma, membru CNA.

Reclama Jumbo a ajuns și la Consiliul Român al Publicităţii (RAC), care a analizat reclama și a constatat că nu exista elemente ce ar putea afecta psihic consumatorii. 

CNA a amendat KANAL D pentru un reportaj despre videochat

CNA este cu ochii pe tot ce mișcă la TV, iar una dintre aceste dovezi este amendarea postului Kanal D, pentru un reportaj despre platformele de videochat. 

Citește și Cristina Pocora, soția lui Dan Cruceru, noua şefă a CNA

Deși reprezentanții Kanal D au argumentat că reportajul ,,Asta-i România!" se dorește a fi doar o prezentare a fenomenului de videochat, într-o manieră cât mai realistă și informativă, CNA a considerat că materialul este mai degrabă un ,,ghid" pentru tinerele care doresc să presteze acest tip de muncă. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net