Regula pe care românii care stau la bloc nu trebuie să o ignore. Amenda este uriașă

Cei care au spus că este ușor să locuiești într-un apartament nu s-au confruntat probabil niciodată cu o situație neplăcută cu un vecin. Acest lucru se datorează faptului că, odată ce se încalcă o regulă sau se provoacă o neplăcere, se poate ajunge la probleme, nu doar la scandal, ci și la intervenția poliției. Ce  reguli trebuie să nu ignore românii care stau la bloc. Riscă o amendă ce poate ajunge la 40.000 de lei.

Amendă de până la 40.000 lei pentru românii care stau la bloc / foto: arhiva Click!
Amendă de până la 40.000 lei pentru românii care stau la bloc / foto: arhiva Click!

Ce scrie în lege și despre ce reguli este vorba? La ce trebuie să fie atenți românii care stau la bloc? Cei care nu respectă regulile riscă o amendă de până la 40.000 de lei.

Persoanele care locuiesc în complexe de apartamente și nu respectă regulile privind colectarea și gestionarea deșeurilor riscă amenzi și sancțiuni conform legislației în vigoare din România. Aceste amenzi sunt aplicate de autoritățile locale, Poliția Locală sau de Gărzii de Mediu, în funcție de gravitate și tipul încălcării. Iată câteva aspecte importante ale amenzilor pentru nerespectarea normelor privind deșeurile:

Amenzi pentru nerespectarea regulilor privind deșeurile

Legea obligă cetățenii să separe deșeurile pe categorii (hârtie și carton, plastic, metal, sticlă și deșeuri menajere), astfel încât acestea să poată fi reciclate. Amenzile variază între 500-1.000 de lei pentru persoanele fizice și 20.000-40.000 de lei pentru persoanele juridice. Gunoiul aruncat în locuri publice sau în zone care nu sunt destinate colectării deșeurilor este sancționată. Amenda pentru încălcări variază între 1.000 și 2.500 de lei pentru persoanele fizice și între 20.000 și 40.000 de lei pentru persoanele juridice.

Asta înseamnă că dacă o firmă își desfășoară activitatea într-un apartament și nu respectă regulile de colectare, trebuie să plătească o amendă de 8.000 de euro. Persoanele fizice care deteriorează sau distrug pubelele de colectare selectivă pot fi amendate cu sume cuprinse între 200 și 1.000 de lei, iar persoanele juridice cu până la 20.000 de lei.

Prin urmare, românii care stau la bloc trebuie să respre aceste reguli pentru a evita amenzi usturătoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar   profimedia 0721654746 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
dani vancu buncar instagram jpg
Ofițeri români, înainte de Primul Război Mondial (© Library of Congress)
Destinații de plajă toamna în Europa Colaj
limbi depositphotos1 jpeg
1 comoara adancuri jpg
test pahar1 jpeg
parfum istcok jpg
marire taxe bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net