Este complet interzis pentru românii care stau la bloc și au geamuri și balcoane. Amenda este uriașă

Ultima actualizare:

Românii care locuiesc la bloc și dețin balcoane sau geamuri trebuie să fie foarte atenți la regulile de modificare a fațadei clădirii. Potrivit legii, orice modificare adusă exteriorului clădirii trebuie să respecte anumite reglementări, iar nerespectarea acestora poate duce la sancțiuni severe, inclusiv amenzi care pot ajunge până la 5.000 de lei.

Balcon. Foto: arhiva.
Balcon. Foto: arhiva.

Ce modificări sunt vizate?

Modificările fațadei blocurilor, fie că este vorba despre închiderea balconului, instalarea de grații la ferestre sau montarea unor aparate de aer condiționat, trebuie să fie făcute doar cu obținerea autorizațiilor necesare. Legea prevede că orice intervenție asupra structurii exterioare a clădirilor trebuie să fie aprobată de autoritățile locale și de asociația de proprietari.

Instalarea grațiilor sau schimbarea geamurilor, fără respectarea normelor estetice și structurale, poate atrage sancțiuni. Aceste modificări, deși pot părea neînsemnate, pot afecta aspectul general al imobilului și pot pune în pericol siguranța clădirii.

De ce este necesară o autorizație?

Autorizația de construcție este necesară pentru a verifica dacă modificările propuse nu afectează integritatea structurală a clădirii și dacă acestea respectă normele urbanistice. De asemenea, autoritățile locale pot refuza aprobarea unor lucrări care ar schimba estetica generală a clădirii sau ar afecta confortul și siguranța celorlalți locatari.

Nerespectarea acestor reglementări poate duce la amenzi de până la 5.000 de lei, iar proprietarii pot fi obligați să demonteze sau să refacă lucrările efectuate fără autorizație. În plus, aceștia riscă să fie trași la răspundere pentru eventualele pagube cauzate structurii clădirii.

Ce nu au voie să facă locatarii?

Conform legii, proprietarii de apartamente nu au voie să:

Monteze grații sau alte structuri metalice la ferestre sau balcoane fără autorizație;

Închidă balconul cu termopan sau alte materiale fără aprobarea prealabilă;

Instaleze aparate de aer condiționat pe fațada clădirii fără avizul asociației de proprietari și fără autorizațiile necesare;

Efectueze modificări care afectează culoarea, textura sau forma fațadei blocului.

Sfaturi pentru evitarea sancțiunilor

Pentru a evita amenzile, locatarii care intenționează să facă modificări la geamuri sau balcoane trebuie să urmeze pașii legali:

Consultarea asociației de proprietari – orice schimbare care afectează aspectul blocului trebuie discutată și aprobată de asociație.

Obținerea autorizației de construcție de la Primărie – aceasta este necesară pentru lucrările care modifică fațada.

Respectarea normelor urbanistice – fațada clădirii trebuie să păstreze un aspect unitar.

Prin respectarea acestor reglementări, locatarii de la bloc își protejează investițiile și evită sancțiunile financiare substanțiale. O modificare neautorizată nu doar că poate aduce o amendă, dar poate afecta și confortul general al clădirii, deteriorând relațiile cu vecinii și cu autoritățile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles și Regina Camilla Foto Getty Images jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
euro valuta bani pixabay jpg
Caldura canicula vara FOTO Shutterstock
gandaci de bucatarie jpeg
menopauza jpg
resort zanzibar facebook jpg
carte pixabay jpg
1 numerologie jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net