Cum arată cel mai mai aglomerat bloc din lume. Clădirea are 3.708 apartamente și găzduiește 20.000 de oameni

În apropiere de Sankt Petersburg, Rusia, se află o clădire impresionantă, cunoscută sub numele de „Furnicarul uman”. Acest complex rezidențial uriaș este unul dintre cele mai dens populate blocuri din lume, găzduind aproximativ 20.000 de oameni. Cu un număr impresionant de 3.708 apartamente, 35 de intrări și 25 de etaje, „Furnicarul uman” este o adevărată minune arhitecturală modernă, care atrage atenția și uimește prin dimensiunile sale colosale.

„Furnicarul uman”. Foto: Shutterstock.
„Furnicarul uman”. Foto: Shutterstock.

O privire în interiorul colosului urban

Clădirea a fost construită în 2015 și a devenit rapid extrem de populară. Unul dintre motivele pentru care acest complex este atât de căutat este faptul că primul etaj al blocului este închiriat pentru diverse afaceri. Acest lucru oferă rezidenților un confort unic, transformând blocul într-un mic oraș în sine. De la supermarketuri la cafenele, de la saloane de înfrumusețare la oficii poștale, toate facilitățile necesare pentru viața de zi cu zi sunt disponibile în incinta clădirii.

Un locatar a povestit pe rețelele de socializare că a reușit să trăiască în clădire timp de șase luni fără să fie nevoit să o părăsească, datorită gamei largi de facilități oferite. Complexul include șapte magazine alimentare, trei saloane de înfrumusețare, o grădiniță privată și numeroase alte servicii esențiale, ceea ce face viața aici extrem de convenabilă.

De ce s-ar muta cineva în „Furnicarul uman”?

Complexul a devenit popular în rândul celor care lucrează și doresc să locuiască într-un loc accesibil și bine conectat. Spre deosebire de apartamentele din centrul orașului Sankt Petersburg, care sunt adesea vechi și foarte scumpe, „Furnicarul uman” oferă locuințe moderne la prețuri mai accesibile, fiind o opțiune ideală pentru navetiști.

Un fost locatar, care a trăit în clădire timp de opt ani, a declarat pe Reddit că unul dintre principalele avantaje ale complexului este locația sa convenabilă și faptul că majoritatea rezidenților sunt persoane care lucrează, ceea ce creează un mediu plăcut și relativ liniștit.

Viața într-un colos urban: avantaje și dezavantaje

Cu toate acestea, viața într-un astfel de bloc nu este lipsită de provocări. Una dintre cele mai mari probleme raportate de locatari este aglomerația. În fiecare seară, cozi lungi se formează la lifturi, asemănătoare cu cele pentru transportul public. Deși clădirea este echipată cu patru lifturi rapide în fiecare secțiune, numărul mare de locatari face ca timpii de așteptare să fie semnificativi.

În ciuda acestor neajunsuri, majoritatea locatarilor sunt mulțumiți de viața în „Furnicarul uman”, apreciind comoditatea și diversitatea serviciilor oferite în incinta complexului.

Creșterea prețurilor

Un alt aspect important de menționat este creșterea dramatică a prețurilor apartamentelor în acest complex. Dacă la început, în 2015, un apartament cu două camere costa în jur de 30.000 de lire sterline, în prezent, prețul unui apartament similar a ajuns la aproximativ 76.000 de lire sterline. Această creștere reflectă popularitatea tot mai mare a clădirii și cererea ridicată pentru locuințe moderne și accesibile în această zonă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2437493777 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1 proverbe japoneze jpg jpeg
Panait Istrati. Pe verso, însemnarea: „Atena 1928 1 ianuarie” (© ANR, SANIC, Colecția Documente Fotografice, F I 6776)
oameni salvati inundatii galati FOTO ISU GALATI (4) jpg
padure pixabay jpg
image png
card energie jpg
furt dupa accident jpg
Transfagarasan ilustrate (5) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net