Reguli de la pompieri pentru slujba de Înviere perfectă. Preoții școlarizați pentru lupta cu focul
Mai sunt câteva ore până la slujba de Înviere iar credincioșii și preoții se pregătesc să ia „Lumina Sfântă”. Pompierii sunt și ei vigilenți și pentru o slujbă fără incidente nedorite, au declanșat în ultimele zile o campanie fără precedent de instruire anti incendii a personalului din biserici. Mai mult au stabilit 5 reguli pentru o slujbă de Înviere fără probleme.
Pentru evitarea producerii unor incidente pe timpul slujbelor din Noaptea de Înviere, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au adresat un apel de ultimă oră atât credincioșilor cât și preoților.
Preoții, învățați cum să folosească extinctoarele
„Au avut loc instruiri pentru preoți și personalul clerical privind procedurile de evacuare și utilizarea stingătoarelor de incendiu în lăcașurile de cult”, au dezvăluit reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență într-un comunicat.
Apelul pompierilor către credincioși
„Respectați măsurile de prevenire a incendiilor și fiți precauți în timpul sărbătorilor pascale” se arată în apelul lansat de IGSU. Iată regulile ce trebuie respectate de către toți cei care vor să participe la slujba de Înviere.
Regulile pompierilor pentru o Înviere fără probleme
1. Manifestați prudență în utilizarea lumânărilor şi a candelor aprinse în timpul derulării slujbelor religioase, pentru prevenirea aprinderii hainelor sau a părului.
2. Evitați deplasarea cu lumânări aprinse în autovehicule.
3. Amplasați lumânările și candelele aprinse numai în suporturi care nu pot lua foc, la distanță de perdele, lemn sau electrocasnice.
4. Este interzis accesul persoanelor în interiorul lăcașurilor de cult, dacă a fost depășită capacitatea construcției.
5. Parcarea mașinilor în vecinătatea bisericilor se va realiza fără a bloca accesul autospecialelor de pompieri
Pompieri și salvatori, detașați lângă biserici
Oficial, în noaptea de Înviere aproape 5.000 de pompieri, 500 de echipaje SMURD, 72 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, 125 echipaje pentru descarcerare. sunt pregătite pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.
„Întrucât s-a constatat că la slujbele de Înviere majoritatea situațiilor de urgență au constat în cazuri de acordare a asistenței medicale de urgență, în Noaptea Sfântă vor fi operaționalizate și dislocate mai multe echipaje de intervenție la bisericile și mănăstirile unde este așteptat un număr mare de credincioși” au anunțat într-un comunicat de ultimă oră reprezentanții IGSU