Revoltător! Ce primeau în farfurii copiii de la creșele din Ploiești, unde educatoarele le furau mâncarea

Ultima actualizare:

Numai mâncare nu se numea ceea ce primeau copiii de la creșele din Ploiești, acolo unde educatoarele au tot furat din produsele destinate micuților. Anchetatorii au dispus interceptarea convorbirilor dintre angajatele creșelor și au rămas uimiți de întâmplările descrise de acestea. Totul a fost posibil cu știința Angelicăi Fodor, director Centru Creșe Ploiești. Aceasta primea bani și produse pentru a închide ochii la ilegalitățile subordonatelor sale.     

image

Micuții, cu vârste cuprinse între 11 luni și 3 ani, erau lăsați dimineața la creșe, în grija educatoarelor. Pentru că primeau o masă caldă și două gustări zilnic, părinții plăteau aproximativ 13 lei pe zi. Însă ce mâncau micuții nu se prea poate numi „mâncare”. Anchetatorii au descoperit în convorbirile dintre angajatele creșelor ce anume primeau copiii la mesele principale: musaca fără carne, paste fără brânză, iar felurile de mâncare care includeau copănele de pui erau servite fără pic de carne.

Doar o treime din mâncarea copiilor ajungea la ei 

Potrivit anchetatorilor, mâncarea cumpărată pentru creşe era porţionată de către angajatele creşelor în trei părți: o singură parte ajungea la copii, iar restul în cămările angajatelor şi ale şefei de centru. Mai mult, unele dintre produse, cum ar fi carnea de vită și apa minerală, nu ajungeau deloc în magazia creșelor. Acestea erau luate direct acasă de angajate. În discuțiile telefonice, chiar ele recunoşteau că le uneori li se făcea milă de copiii care „nu văzuseră copan” de la începutul anului și erau nevoiți să mănânce paste şi cartofi fierţi.

Din datele existente până acum la dosar, s-a estimate un prejudiciu de aproximativ 108.000 lei pe an, iar situația descrisă durează, cel mai probabil, din anul 2017.  

Șefa creșelor, eliberată

Între timp, Angelica Fodor, directorul Centrului Creşe, arestată preventiv de Tribunalul Prahova, a fost lăsată în libertate de Curtea de Apel Ploieşti, din cauza unei confuzii procedurale, în urma unei decizii definitive dispusă luni, 13 decembrie, conform adevarul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net