Patru educatoare din Ploiești, reținute pentru că au furat din mâncarea copiilor. Cine le era complice

7 decembrie 2021
article img
Mai multe educatoare din Ploiești au furat din mâncarea destinată copiilor din creșeFoto: adevarul.ro

Luni, la mai multe adrese din Ploiești au avut loc percheziții, într-un dosar privind fapte de corupție și delapidare. Oamenii legii cătau udovezi cu care să probeze acuzațiile care planau asupra patru educatoare de la creșele din oraș, precum și asupra șefei acestora, Angelica Fodor.  

Șefa Centrului Creșe din Ploiești, propusă pentru arestare     

La finalul perchezițiilor și al audierilor, toate cele cinci suspecte în acest caz au fost reținute pentru 24 de ore. Directorul Centrului Creșe din Ploieşti, Angelica Fodor, a fost reținută sub acuzația de luatre de mită, iar cele patru educatoare pentru delapidare.

Acestea sunt acuzate că furau din mâncarea şi produsele de igienă care ar fi trebuit să ajungă la copii. Potrivit unor surse apropiate de anchetă, angajatele creşelor i-ar fi oferit sume de bani şi „atenţii” directoarei de centru pentru ca aceasta să închidă ochii la furturile subalternelor, conform adevarul.ro.  

Sursele citate au precizat că ancheta vizează şi alte persoane implicate în administrarea unităţilor de învăţământ din Ploieşti, dar faţă de acestea nu au fost luate măsuri preventive deocamdată. Angelica Fodor va fi prezentată marţi instanței cu propunere de arestare preventivă, pentru acuzațiile de luare de mită. 

Citește și: 

Educatoare, trimisă în judecată pentru lovirea copiilor, s-a întors la grădiniță. Părinții sunt revoltați

Directoarea unei grădinițe din Alexandria a fost găsită spânzurată în propria casă. Avea doar 39 de ani