LIVE TEXT România - Belgia 0-2. Final de meci. Belgienii au dominat copios

Ultima actualizare:

Naționala României nu a avut nici o șansă în fața Belgiei, care s-a impus cu scorul de 2-0 în cea de-a doua etapă a Grupei E de la EURO 2024. După acest rezultat, toate echipele au câte trei puncte, cu România lider datorită golaverajului. Pentru calificare suntem obligați să scoatem egal cu Slovacia, miercuri. Iată desfășurarea LIVE TEXT a partidei cu belgienii.

O nouă intervenție salvatoare a lui Niță în meciul cu Belgia (FOTO: Profimedia)
O nouă intervenție salvatoare a lui Niță în meciul cu Belgia (FOTO: Profimedia)

FINAL DE MECI: Belgia se impune cu scorul de 2-0 în fața României, după un meci în care a ratat cel puțin alte patru mari ocazii de a marca. Tricolorii au fost departe de ceea ce au arătat contra Ucrainei, dar cu doar două ocazii cât de cât mari de a înscrie nu poți emite pretenții în fața unei echipe de talia belgienilor. O înfrângere care ne obligă să scoatem măcar un egal cu Slovacia, miercuri, dacă vrem ca visul nostru european să continue. Vor fi zile foarte dificile pentru staff-ul tehnic, să sperăm că Iordănescu și colegii săi vor știi să le gestioneze

Min. 89: Florin Niță are o nouă intervenție senzațională în fața lui Lukaku.

Min. 85: Denis Alibec are o mare ocazie de a marca, dar șutul lui, trimis prea slab, a fost scos de pe linia porții de un belgian.

Min. 82: Am avut noroc, belgienii au ratat o bună ocazie de a marca, prin Trossard

Min. 80: Belgienii majorează scorul: 2-0! De Bruyne a marcat unul dintre cele mai simple goluri din carieră, trimițând în plasă o minge degajată de propriul portar! Incredibilă lipsă de atenție a apărătorilor noștri!

Min. 68: Man, în situație de unu la unu cu portarul advers, șutează în el.

Min. 66: Niță apără din nou un șut al lui Lukaku!

Min. 62: Lukaku înscrie după o pasă măiastră a lui De Bruyne, însă golul e anulat pentru ofsaid milimetric! Lukaku e singurul jucător din istorie cu trei goluri anulate la un turneu final de European!

Min. 55: Niță se remarcă din nou, de data aceasta la șutul lui De Bruyne, de la 16 metri, central.

Min. 52: De Bruyne a șutat în stilul caracteristic, milimetric pe lângă poarta lui Niță.

Min. 48: Mihăilă scapă pe contraatac, dar șutează în peluză.

Min. 46: Am început în atac și după doar 45 de secunde, Dennis Man a șutat direct în brațele portarului belgian. 

Min. 46: A început repriza a doua, cu România având lovitura de începere. Să sperăm că vom găsi resursele de a depăși puternica echipă belgiană, iar apoi să găsit drumul spre poarta adversarilor. Hai România!

Pauză: S-a încheiat prima repriză a meciului dintre România și Belgia. Belgienii conduc cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat în minutul 2. Rezultatul de pe tabelă e corect, ba chiar ar fi putut fi mai sever dacă Florin Niță nu era un adevărat înger păzitor pentru poarta noastră în două rânduri. Luați prin surprindere de jocul precis al adversarilor, românii au părut că s-au dezmeticit și și-au adus aminte de calitățile lor abia spre finalul primelor 45 de minute de joc, când au mai echilibrat puțin partida. Așteptăm ca pauza să se deschidă alor noștri drumul spre gol.

Florin Niță, în duel cu De Bruyne (FOTO: Profimedia)
Florin Niță, în duel cu De Bruyne (FOTO: Profimedia)

Min. 37: Dennis Man șutează anemic la poarta belgienilor

Min. 31: O nouă intervenție salvatoare a lui Niță!!! De data aceasta a scos din vinclu șutul pe colțul scurt al lui Doku. 

Min. 18: Ce intervenție a lui Nițăăăă!!! A salvat, printr-un plonjon excepțional, șutul pe poartă al lui Lukebakio! Belgienii ne domină copios, golul plutește, din păcate, în aer.

Min. 13: Intervenție senzațională a lui Bancu, care a respins șutul pe care scria „gol” al lui Lukaku.

Intervenția senzațională a lui Bancu la șutul lui Lukaku (FOTO: Sportpictures)
Intervenția senzațională a lui Bancu la șutul lui Lukaku (FOTO: Sportpictures)

Min. 5: Ocazie bună pentru România! Lovitura de cap a lui Drăgușin a fost scoasă de sub bară.  

Min. 2: Belgia deschide scorul! O combinație în trei, Lukaku-Doku-Lukaku-Tielemans se încheie cu șutul ultimului de la 20 de metri, pe jos, în colțul lung al porții apărate de Niță. Belgia - România 1-0

Ora 22.00 Start de meci! Belgia a avut lovitura de începere. România are o șansă mare și suntem siguri că va profita de ea! Hai România! 

Ora 21.55: Echipele sunt aliniate pentru imnurile naționale. Din 25.000 de piepturi răsună „Deșteaptă-te, române!”. Ca de obicei, singurul care nu cântă e selecționerul Edward Iordănescu. Hai România!

Ora 21.30: Naționala noastră a ieșit la încălzire, în uralele celor 25.000 de fani din tribune

Naționala României, la încălzire în fața „zidului galben” (Sportpictures)
Naționala României, la încălzire în fața „zidului galben” (Sportpictures)

21.00 Au fost anunțate cele două echipe:

BELGIA: 1. Casteels – 3. Theate, 4. Faes, 5. Vertonghen, 7. De Bruyne-cpt., 8. Tielemans, 10. Lukaku, 14. Lukebakio, 21. Castagne, 22. Doku, 24. Onana. Selecţioner: Domenico Tedesco

Rezerve: 12. Kaminski, 13. Sels – 2. Debast, 9. Trossard, 11. Carrasco, 16. Vranckx, 17. De Ketelaere, 18. Mangala, 19. Bakayoko, 20. Openda, 23. Vermeeren, 25. De Cuyper

ROMÂNIA: 1. Niţă – 2. Raţiu, 3. Drăguşin, 6. M. Marin, 11. Bancu, 13. Mihăilă, 15. Burcă, 18. R. Marin, 19. Drăguş, 20. Man, 21. Stanciu-cpt. Selecţioner: Edward Iordănescu

Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 4. Rus, 5. Nedelcearu, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 9. Puşcaş, 10. Hagi, 14. Olaru, 17. Fl. Coman, 22. Mogoş, 23. Sorescu, 24. Racoviţan, 25. Bîrligea, 26. Şut

Jucătorii noștri au ieșit pentru inspecția terenului (FOTO: FRF)
Jucătorii noștri au ieșit pentru inspecția terenului (FOTO: FRF)

20.45 Coloana impresionantă a fanilor români a ajuns la stadion. Cei 25.000 de suporteri îmbrăcați în galben au mers încolonați timp de 3,5 kilometri și au fost conduși de Bobonete. 

Coloana Fanilor Români de la Koln (FOTO: FRF)
Coloana Fanilor Români de la Koln (FOTO: FRF)

Belgia - România începe la ora 22.00

Pentru România, victoria cu Ucraina ( 3-0) este a doua la un campionat european, după cea împotriva Angliei din anul 2000, scor 3 - 2. România conduce cu 3-2 la meciurile directe cu naționala Belgiei.

Belgia ocupă poziția a 3-a in clasamentul FIFA, în timp ce România se află pe poziția 47. Belgia este favorita caselor de pariuri cu o cotă de 1.47. România are 6.50 la victorie. Egalul este cotat cu 4.50.

Agitație în jurul stadionului 

Atmosferă de meci mare la România - Belgia. E din ce în ce mai multă agitație în jurul stadionului, grupurile de suporteri se îndreaptă spre stadion, iar zona devine un veritabil „furnicar”.  Fanii au uitat de rivalitate și implicit de miza partidei, glumesc între ei, discută, stau împreună la coadă pentru a-și cumpăra mâncare sau câte o bere. 

Lotul României

Portari: Niță (Gaziantep), H. Moldovan (Atletico Madrid), Târnovanu (FCSB)

Fundași: Rațiu (Rayo Vallecano), Mogoș (CFR Cluj), Drăgușin (Tottenham), Racovițan (Rakow), Rus (Pafos), Nedelcearu (Palermo), Burcă (Al-Okhdood), Bancu (Universitatea Craiova)

Mijlocași: Sorescu (Gaziantep), M. Marin (Pisa), Cicâldău (Konyaspor), R. Marin (Empoli), Stanciu (Damac), Șut (FCSB), Olaru (FCSB), Man (Parma), Mihăilă (Parma), I. Hagi (Alaves), Coman (FCSB)

Atacanți: Drăguș (Gaziantep), Pușcaș (Bari), Alibec (Muaither), Bîrligea (CFR Cluj)

Unde joacă România la Euro 2024 

17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina 3-0 (Munchen), Belgia – Slovacia 0-1 (Frankfurt)

21 iunie: Slovacia – Ucraina 1-2 (Dusseldorf)

22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Köln, 22.00)

26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19.00), Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19.00)

Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune patru locuri trei din toate cele șase grupe Euro 2024

Campionatul European avea un format cu doar 16 naționale, iar faza grupelor era urmată de sferturi, unde ajungeau primele două clasate și atât. Acum, în Germania, avem un turneu final cu un sistem mult mai permisiv.

Cu 24 de naționale, în primul rând. Și în prima fază eliminatorie, în optimi adică, ajung primele două clasate din fiecare serie, plus cele mai bune patru naționale de pe locurile 3. România își poate rezolva accederea în optimi și cu un punct obținut din meciul cu Belgia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro