Doi fotbaliști români, incluși în echipa ideală a primei etape de la EURO 2024

Echipa națională a României a impresionat în prima etapă de la EURO 2024, doi dintre fotbaliștii selecționatei lui Edward Iordănescu fiind aleși în prima echipă a turneului final din Germania, grație victoriei cu Ucraina, 3-0

România a învins Ucraina fără echivoc (FOTO: Sportpictures)
România a învins Ucraina fără echivoc (FOTO: Sportpictures)

După succesul „tricolorilor” în meciul de debut de la EURO 2024, unde au marcat Nicolae Stanciu ('29), Răzvan Marin ('53) şi Denis Drăguş ('57), cotidianul francez „L'Équipe” a realizat echipa ideală după prima etapă a grupelor de la EURO 2024, fiind incluși doi români.
„O altă senzație a primei etape a fost Radu Drăgușin (nota 7), care și-a confirmat statutul de cel mai bun jucător român la nivel înalt. Apărătorul lui Tottenham a făcut față atacurilor adversarilor, având un procentaj de 100% al duelurilor câștigate. Într-o echipă cu posesie foarte mică, a fost liderul apărării și le-a permis coechipierilor să atace”, a fost descrierea pentru fundașul central, în vreme ce despre căpitan s-a punctat: „Nicolae Stanciu (nota 8) a înscris unul dintre cele mai frumoase goluri din această etapă, în victoria României cu Ucraina. Jucătorul de 31 de ani a prins un șut puternic, cu o viteză de 116 km/h, care a dat tonul pentru restul partidei”.

Cum arată echipa ideală de la EURO2024

Echipa ideală, în viziunea „L'Équipe”: Dúbravka - Müldür, Drăgușin, Dias, Aké - Ruiz, Barella - Güler, Stanciu, Musiala - Havertz.
România face parte din Grupa E a turneului final, pe care o împarte cu Belgia, Slovacia și Ucraina. EURO 2024 se desfășoară pe 10 stadioane din Germania, iar țara noastră mai are două „hopuri” de trecut: pe 22 iunie, când va înfrunta Belgia, la Köln și pe 26 iunie, când va întâlni Slovacia, la Frankfurt. România conduce clasamentul grupei sale cu trei puncte, fiind urmată de Slovacia (3p), Belgia și Ucraina, ultimele două nereușind să acumuleze niciun punct. Țara noastră este pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile disputate în anii 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016, cea mai bună performanţă reuşind-o în urmă cu mai bine de două decenii, în 2000, când România a atins chiar sferturile de finală ale competiției.   

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
evaluare nationala rezultate jpg
image
image
image
image
image
image
bucurie romani jpg
fani romania frf ro jpg
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net