Naționala României, direct în istorie: cea mai categorică victorie la un EURO

Triumful categoric reușit de naționala României la debutul la EURO 2024, luni, împotriva celor de la Ucraina a consemnat o serie de recorduri, rezultatul de 3-0 fiind cel mai categoric succes al „tricolorilor” la un turneu final de Campionat European, arată UEFA.

Denis Drăguș (dreapta), în topul celor mai tineri jucători români la un EURO (FOTO: EPA)
Denis Drăguș (dreapta), în topul celor mai tineri jucători români la un EURO (FOTO: EPA)

De altfel, partida câștigată de România în fața Ucrainei a fost una cu o însemnătate aparte pentru Florin Niță, ajuns cel mai în vârstă fotbalist român care a jucat, vreodată, la un turneu final al Campionatului European - portarul are 36 de ani şi 350 de zile, devansându-l în topul celor mai în maturi români care au evoluat la Europene pe Lucian Sânmărtean, care avea 36 de ani şi 98 de zile, pe când evolua la EURO 2016, într-un meci cu Albania.

Urmează duelurile cu Belgia și Slovacia la EURO2024

În urma meciului cu Ucraina, Denis Drăguş a urcat pe locul doi în clasamentul celor mai tineri jucători români care au marcat la un turneu final de Campionat European, Drăguş având 24 de ani şi 347 de zile. Pe primul loc se află în continuare Cristian Chivu, care a marcat la 19 ani şi 238 de zile într-un meci cu Anglia, la EURO 2000.
Și Nicolae Stanciu, care are 31 de ani şi 41 de zile, a urcat pe locul trei în topul celor mai în vârstă jucători români care au marcat la un turneu final al EURO. Pe primul loc este Dorinel Munteanu (31 de ani şi 361 de zile la EURO 2000, la un meci cu Anglia), iar pe doi se află Ladislau Bölöni (31 de ani şi 95 de zile la EURO 1984, la un meci cu Spania).
Țara noastră face parte din Grupa E a turneului, pe care o împarte cu Belgia, Slovacia și Ucraina. EURO 2024 se desfășoară pe 10 stadioane din Germania, iar România mai are două „hopuri” de trecut: pe 22 iunie, când va înfrunta Belgia, la Köln și pe 26 iunie, când va întâlni Slovacia, la Frankfurt. România este pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile disputate în anii 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016, cea mai bună performanţă reuşind-o în 2000, când România a atins chiar sferturile de finală ale competiției.   

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia (15) jpg
image
image
image
image
image
image
fani romania frf ro jpg
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
5 text transferuri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net