România, lovită de un aer tropical. De când revine frigul la noi în țară

Primăvară cu vreme de vară, în România! Chiar dacă suntem la începutul lunii aprilie, meteorologii ne spun că temperaturile se vor apropia de 30 de grade, chiar din acest weekend! Cu toate acestea, vremea din ce în ce mai caldă nu va dura prea mult timp, iar temperaturile vor scădea din nou.

Ce se întâmplă cu vremea în România / foto: Freepik
Ce se întâmplă cu vremea în România / foto: Freepik

Meteorolgii vin cu vești bune pentru românii care preferă vremea caldă! Un val de aer tropical va pătrunde în țara noastră, iar vremea va fi din ce în ce mai caldă, în fiecare zi! Potrivit informațiilor de la Antena 3 CNN, finalul acestei săptămâni va fi marcat de temperaturi ridicate. Aerul tropical, venit din Sahara, va pătrunde prin vestul Europei, ajungând, în cele din urmă, și în țara noastră.

Duminică, în regiunile vestice din România, ne putem aștepta la temperaturi cuprinse între 26 și 28 de grade, iar la începutul săptămânii următoare, temperaturile în vestul țării vor fi cu 5 grade mai ridicate decât cele din estul României.  

Pe măsură ce vom înainta în săptămâna ce urmează, aerul cald se va extinde și în restul țării, iar temperaturile vor fi cuprinse între 25 și 30 de grade. Și la munte urmează să fie cald, iar până și la altitudini de 1.500 de metri ne vom putea aștepta la valori în termometre de 15 grade.

Când se răcește vremea

Căldura excesivă urmează să continue de-a lungul săptămânii, iar de abia spre finalul acesteia ne putem aștepta la o micșorare a temperaturilor. Meteorologii ne spun că ne putem aștepta ca valorile din termometre să revină la normalul perioadei odată cu weekend-ul următor.

Cu toate acestea, chiar dacă temperaturile vor reveni, în cele din urmă, la normal, ploile vor continua să evite România de-a lungul perioadei următoare. Mai ales în zonele din sudul și estul țării, este posibil ca ploile să lipsească în totalitate, de-a lungul sătpămânii ce urmează. În zonele centrale și de nord este posibil să avem parte de precipitații minore, iar meteorologii spun că numai prin zonele montane putem avea parte de ploi mai însemnate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net