Testul care pune în dificultate populația. 73% răspund greșit și puțini reușesc să găsească răspunsul corect, mutând doar două bețe de chibrit

Ultima actualizare:

În general, cei mai mulți dintre noi avem impresia că provocări matematice de acest gen sunt extrem de simple. La urma urmei, aici nu vorbim despre ecuații complețe, ori despre teorii obscure, ci, pur și simplu, despre o mică schimbare pentru a ajunge la răspunsul corect. Cu toate acestea, vom observa rapid că lucrurile sunt mult mai dificile decât par inițial.

image

De-a lungul anilor pe Internet, nenumărate astfel de provocări au devenit populare în rândul oamenilor. De la cele vizuale, care ne cer să descoperim un număr anume de diferențe, ori un obiect ascuns, până la provocări matematice cum este și aceasta. În principiu, lucrurile sunt simple: tot ce trebuie să facem este să mutăm două bețe de chibrit, pentru ca ecuația să aibă sens. Însă, vom vedea imediat că lucrurile nu sunt deloc chiar atât de simple precum par.

În această situație, ecuația care ni se pune în față este „77 – 77 = 77”. Evident, nu ne trebuie mari cunoștiințe de matematică pentru a ne da seama că acest lucru nu este adevărat. Însă, cum putem să facem această problemă să aibă sens, mutând numai două bețe de chibrit?

Ei bine, deși lucrurile par simple la prima vedere, problema necesită ceva mai multă atenție decât am bănui! Iar dacă aveți probleme și nu reușiți să găsiți răspunsul, rezolvarea se află mai jos!

Care este rezolvarea problemei

image

Ei bine, după cum putem vedea, este posibil, mutând doar două bețe de chibrit, să rezolvăm această problemă! Mai precis, tot ce trebuie să facem este să „spargem” cel de-al doilea număr 77. Acest lucru poate fi făcut cu două bețe de chibrit, iar, în final, vom avea ecuația „77 – 7 + 1 = 77”, care este, evident, corectă.

Provocări de acest gen sunt foarte populare pe Internet, ele fiind menite să ne mențină mintea ageră. Multă lume profită de pauzele de pe timpul zilei pentru a rezolva astfel de probleme, deoarece ele nu sunt doar utile pentru creierul nostru, dar sunt și foarte amuzante.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Tudor Arghezi
cutremur napoli jpg
slabire medicament cura   foto pixabay jpg
sfintii imparati constantin si mama sa elena images jpeg
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net