România, lovită de un ciclon mediteranean. Vremea se schimbă radical, iar ninsorile, ploile și temperaturile scăzute vor fi în toate zonele țării

Temperaturile au început să scadă brusc începând de miercuri, 6 martie. Un ciclon mediteranean a ajuns în România. Valorile scăzute vor fi însoțite de ploi slabe și moderate în mai multe zone ale țării, în timp ce la munte va ninge și se va depune un strat de zăpadă.

Informare de ploi, lapoviță și ninsori Foto: Shutterstock
Informare de ploi, lapoviță și ninsori Foto: Shutterstock

Câte grade se vor înregistra pe 7 martie 

Joi, 7 martie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 7 grade în Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Moldova și estul Transilvaniei, în timp ce în regiunile intracarpatice mercurul din termometre va urca până la 6 - 12 grade, scrie meteoradar.ro.

Vremea se va menține rece până la sfârșitul săptămânii, iar în noaptea dinspre joi spre vineri, 8 martie, temperatura va scădea sub pragul de îngheț pe suprafețe extinse din jumătatea nordică și estică a țării.

Ninsori și frig în toată Europa 

Deja în Italia și Franța ninsorile și vântul puternic au adus probleme pentru locuitorii din zonele afectate de ciclon. În același timp, meteorologii vorbesc despre o furtună care își are originea în largul coastelor galiciene din nordul Spaniei și care va lăsa, începând de joi, precipitații extinse și persistente, vânt moderat de vest și sud-vest, cu posibilitatea de rafale puternice și foarte puternice și o scădere a temperaturilor maxime și minime în Andaluzia.

Avertizarea a fost emisă de către delegatul agenției meteorologice de stat în regiune, Juan de Dios del Pino. Meteorologii au adus în discuție și un blocaj anticiclonic în Scandinavia care va permite furtunilor să se apropie, așa că vorbim de ploi foarte puternice în unele regiuni ale Europei, specialiștii precizând că furtunile vor aduce vânturi asociate dinspre vest și sud-vest, care vor sufla moderat și puternic sau chiar foarte puternic.

Prognoza meteo pentru săptămâna 4 -11 martie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile vestice și nord- vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în extremitatea de nord a Carpaților Orientali.

Cum va fi vremea între 11 – 25 martie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane din jumătatea vestică a țării.

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în majoritatea regiunilor.

Vremea până la sfârșitul lunii 

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, a precizat ANM.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net