România nu scapă de ploi. Prognoza meteo pentru următoarea lună

Meteorologii spun că nu scăpăm de ploi nici săptămâna viitoare, indiferent unde ne ducem. Totodată, la munte va fulgui. Temperaturile minime se vor încadra între -4 și 5 grade Celsius. După această perioadă, însă temperaturile vor fi destul de ridicate. 

Va continua să plouă Foto: Freepik
Va continua să plouă Foto: Freepik

Cum va fi vremea sâmbătă, 16 martie 

Valorile termice vor fi mai ridicate decât în intervalul anterior, astfel că se vor situa peste normele perioadei în toată țara. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 grade în estul Transilvaniei și 7…8 grade în regiunile vestice.

Pe parcursul zilei cerul va fi variabil și doar izolat va ploua slab, însă din orele serii nebulozitatea se va extinde treptat dinspre vest și va ploua local în Banat, Crișana, Maramureș și izolat în Transilvania. În zona montană, pe spații mici, se vor semnala precipitații mixte, slabe. Vântul va sufla slab și moderat.

Vremea duminică, 17 martie 

Valorile termice vor continua să se situeze peste cele specifice datei, cu precădere în sud și în est. Cerul va avea înnorări și în prima parte a intervalului va ploua pe arii relativ extinse în vest, nord, centru și pe arii restrânse în rest, iar noaptea îndeosebi în centru, est și sud-est. Ploile vor fi și sub formă de aversă, iar pe alocuri vor fi posibile cantități de apă mai însemnate. În zona montană înaltă vor fi precipitații mixte.

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte, în vest și în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 7 grade. Izolat se va forma ceață.

Vremea între 18 și 25 martie

Următoarea săptămână va fi ploioasă în est, sud şi sud-est, cu temperaturi normale pentru această perioadă în toate regiunile. Ultima săptămână din luna martie şi primele două săptămâni din luna aprilie vor fi caracterizate de temperaturi mai ridicate decât cele specifice, au anunţat, vineri, meteorologii.

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile estice, sudice şi sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Ce temperaturi se vor înregistra între 25 martie și 1 aprilie 

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale, cu un uşor deficit la munte şi în nord-estul ţării.

Temperaturi la început de aprilie 

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Vremea între 8 și 15 aprilie 

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net