Autoritățile s-au răzgândit! Românii care nu au participat la recensământ nu vor fi amendați

Recesământul a luat sfârșit, iar autoritățile au vești bune pentru românii care nu au știut cum să se recenzeze sau nu au dorit să facă acest lucru. 

Românii care nu au participat la recensământ nu vor fi sancționați
Românii care nu au participat la recensământ nu vor fi sancționați

Conform primelor date ale recensământului din anul 2022, România are o populație de aproximativ 19 milioane de oameni. Orașele reședintă de județ au pierdut o parte dintre locuitori în timp ce localitățile limitrofe au devenit mai populate. În plus, conform primelor statistici, peste 600.000 de locuințe din România sunt nelocuite. 

Citește și: Ce amenzi riscă cei care nu au participat la recensământul din 2022 

Mulți dintre români nu au știut cum sau pur și simplu nu au dorit să ia parte la recensământul din acest an. Inițial autoritățile anunțaseră că cei care nu au participat la recensământ vor fi amendați cu sume cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei, însă se pare că au revenit asupra acestei decizii, iar cei care nu s-au conformat nu vor mai fi sancționați. 

Cei care nu au fost recenzaţi nu vor fi amendaţi, întrucât nu au oferit informaţiile din motive obiective sau subiective. În perioada următoare, colegii mei din INS vor valida cifrele din teritoriu şi vor completa baza de recensământ folosind sursele administrative. Ei vor fi practic recenzaţi automat pe baza datelor existente în diverse surse administrative. Ei pot fi aduşi în baza de recensământ numai în măsura în care există informaţii că au fost pe teritoriul României în ultimele 12 luni", a declarat Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică.    

Vezi și: De ce recensământul din 2022 a fost un eșec și cine a fost de vină? 

Ce date sunt înregistrate în cadrul unui recensământ 

Recensământul 2022 se referă la populația rezidentă care trăiește pe teritoriul României. Datele obținute sunt folosite pentru politici publice naționale și locale, cum este în cazul alegerilor, dar şi în activități administrative sau de cercetare.

Totodată, recensământul oferă statistici importante precum: structura demografică și socio-economică a populației, gospodării, fond locativ, condiții de locuit și clădirile în care sunt situate locuințele.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!              

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net