Românii care vor primi 50.000 de lei în luna ianuarie a anului 2024. Ce trebuie să facă

Ministrul Proiectelor și Fondurilor Europene a anunțat că anul viitor se va da startul unui program nou, dedicat creșterii eficienței energetice a locuințelor. Românii care doresc să-și producă singuri energie electrică vor beneficia de vouchere în valoare de până la 50.000 de lei.

Românii primesc vouchere pentru panourile solare / foto: Arhiva Click!
Românii primesc vouchere pentru panourile solare / foto: Arhiva Click!

Conform informațiilor oferite de Adrian Câciu, suma de 50.000 de lei va fi împărțită în două vouchere diferite, fiecare cu valoare de 25.000 de lei. 

Cum vor fi folosite cele două vouchere 

Unul dintre voucherele în valoare de 25.000 de lei va fi folosit pentru căutarea panourilor solare. 

Cel de-al doilea va putea fi utilizat pentru a finanța stocarea energiei pe care panourile solare sau produc. 

De asemenea, Adrian Câciu a lansat o altă informație importantă: statutul va acorda o sumă în valoare de 76.500 de lei pentru familii care depun sau cerere pentru anveloparea sau schimbarea ferestrelor caselor lor.

Acest program va începe cu data de 1 ianuarie 2024 și se va extinde pe o perioadă de 2 ani. Bugetul total acordat pentru aceste finanțări se estimează valoarea de 1,1 miliarde de euro, în cadrul RePower EU, și fondurile vor putea fi acordate atât de persoane care locuiesc în mediul rural, cât și urban. 

Ce este RePower UE?

RePowerUE este un program în luna mai a anului 2022 și care urmărește, în special, producerea energiei curate. Acesta este și scopul Uniunii Europene, de a produce energie electrică din surse regenerabile, potrivit Economedia.

,,Energia regenerabilă ne face mult mai independenţi de gazele ruseşti. Anul trecut, am adăugat 34 de gigawați capacitate de energie regenerabilă mixului energetic al UE, economisind astfel 7 miliarde de metri cubi de gaze naturale. Toate țările UE trebuie să depună eforturi în acest domeniu și să profite de oportunități de investiții ale planului Repower EU", informează șefa executivului european, prin intermediul unei postări realizate pe rețeaua de socializare Twitter, potrivit informațiilor puse la dispoziție de publicația Adevărul

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net