Românii care vor primi bani pentru plata energiei: 1400 de lei + sase vouchere de 250 de lei

Ultima actualizare:

Veste bună în România! Majorările facturilor la energie electrică nu au fost neremarcate de români. Creșterile de aproximativ 43% a cheltuielilor i-au făcut pe mulți dintre ei să-și regândească veniturile. Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a transmis că va fi acordat un ajutor financiar celor care au nevoie urgentă de el. Mai exact, este vorba despre un sprijin temporar pentru 2,8 milioane de gospodării vulnerabile. 

Românii își calculează fiecare bănuț
Românii își calculează fiecare bănuț

Marcel Boloș a informat că, iarna aceasta, românii vor primi un ajutor financiar de 1400 de lei, dar și 6 vouchere de câte 250 de lei. Totul vine pe fondul creșterii facturilor la energie electrică.

„Acordarea unui sprijin temporar”

„Românii sunt în situația în care se confruntă cu o majorare cu aproximativ 43% a cheltuielilor lunare cu energia, fiind necesară intervenția rapidă prin acordarea unui sprijin temporar pentru sezonul de frig al anului 2022/2023 și sezonul de frig al anului 2023/2024, pentru aproximativ 2,8 milioane de gospodării vulnerabile, pentru a compensa cu aproximativ 50% creșterea cheltuielilor lunare la energie, indiferent de natura acesteia, respectiv energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

De asemenea, în condițiile în care se menține trendul de creştere a cheltuielilor cu energia, creşterea preţurilor la bunurile de consum și creşterea ratei inflaţiei cu efect direct asupra puterii de cumpărare, se impunea să continuăm să acordăm voucherele de 250 de lei și pentru anul 2023.

Vor fi acordate șase noi tranșe, o dată la două luni, pentru alimente și mese calde. Este o măsură firească ce se impunea la nivelul Guvernului, pentru că trăim vremuri în care trebuie să acționăm pe două paliere, dincolo de măsurile strategice de dezvoltare a infrastructurii, nevoile imediate ale românilor sunt un aspect prioritar”, a spus Marcel Boloș.  

Ce români vor primi voucherele pentru alimente și cei 1400 de lei pentru facturi

- pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 1700 lei pentru tranșele din anul 2023;

Citește și - Caz halucinant în Buzău! A plătit 8.000 de lei pentru curentul electric pe care nu l-a consumat

- copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 1700 lei pentru tranșele din anul 2023;

- familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;

- familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;

- familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, se arată pe mfe.gov.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net