Caz halucinant în Buzău! A plătit 8.000 de lei pentru curentul electric pe care nu l-a consumat

Bătaie de joc! Nu mai puţin de 8.000 de lei a fost nevoit să achite un gospodar din comuna buzoiană Poşta Câlnău pentru energia consumată timp de două luni. Iniţial, omul a crezut că suma uriaşă datorată furnizorului de energie electrică i se trage de la pompa de irigat. El a aflat apoi că-i fusese umflată factura, scrie adevarul.ro.

Dănuţ Panait  a fost convins  că i s-a stricat  contorul. Foto: Iulian Bunilă
Dănuţ Panait a fost convins că i s-a stricat contorul. Foto: Iulian Bunilă

Dănuţ Panait, din comuna Poşta Câlnău (Buzău), încă se uită nedumerit la facturile primite de la furnizorul de curent, pentru a descifra cum i s-a calculat o plată de peste 8.000 de lei în numai două luni. În luna septembrie, gospodarul a irigat intensiv grădina, iar factura a fost de peste 4.500 de lei. El a plătit imediat, convins că uriaşul consum de energie electrică se trage de la pompa de apă pentru irigaţii. La scurt timp, i-a sosit acasă o altă factură, cu peste 3.300 de lei de achitat. Omul s-a conformat din nou, ajungând să plătească 8.000 de lei în numai două luni. „Am făcut sacrificii ca să achit ambele facturi”, dezvăluie săteanul.

În sfârşit, când i-a sosit cea mai nouă factură, Panait a aflat că, de fapt, îi fusese umflată datoria pentru curent cu peste 4.000 de lei. Furia omului e cu atât mai mare, cu cât s-a împrumutat ca să nu rămână dator la furnizorul de curent. Buzoianul mărturiseşte că, de teama de a nu fi debranşat de la reţea, le-a cerut bani cu împrumut unor cunoştinţe şi a mers să achite. Între timp, a recurs la economii drastice în casă. A încercat să contacteze furnizorul de curent, pentru a obţine lămuriri, dar şi ca să ceară schimbarea contorului care asigură citirea indexului de la distanţă. Demersul n-a avut însă rezultate. 

Ultima factură  a arătat greşeala  comisă de furnizor. Foto: Iulian Bunilă
Ultima factură a arătat greşeala comisă de furnizor. Foto: Iulian Bunilă

Când să se resemneze, abonatul Dănuţ Panait a primit factura care avea să-i confirme că i s-au încasat mai bine de 4.000 de lei în plus. „Am crezut că nu văd bine: mi-a venit cu minus 4.247 lei. E clar, am dat nişte bani în avans pentru un index inventat de ei. Practic, eu am băgat banii la ei, nefiind o bancă unde să-mi crească dobânda”, se plânge el.

Conform calculelor, buzoianul n-ar mai trebui să plătească energia cel puţin un an de-acum înainte, însă e nemulţumit fiindcă, în prag de iarnă, a fost nevoit să se împrumute ca să achite o datorie inventată de furnizorul de curent.

S-a trezit cu rate fără să fi luat vreun credit

Un timişorean s-a trezit cu somaţie de neplată a ratelor de la banca de la care ar fi luat un credit. Ştiind că „nu este client, nu a luat nici un împrumut şi nu a deschis nici un cont la această unitate bancară, iar datele de contact cu care figurează în sistemul bancar nu îi aparţin”, bărbatul pe numele căruia a fost luat creditul s-a dus la bancă să ceară lămuriri, scrie adevarul.ro.

Ce se întâmplase? Ofiţerul de credit era chiar vărul său, dependent de jocuri de noroc, care a luat un împrumut de nevoi personale în valoare de 85.000 de lei pe numele său. Cât timp a plătit ratele, nimeni nu a ştiut nimic, dar înşelăciunea a ieşit la iveală când n-a mai plătit. Astfel, fostul angajat al băncii din Timişoara a fost condamnat în primă instanţă la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru că a luat un credit în numele verişorului său.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net