Tradiția pomului de Crăciun din Buzău: bradul este donat de o familie din oraș

A devenit o obişnuinţă, în ultimii şase ani, ca bradul de Crăciun care îi va bucura pe buzoieni, în decembrie, să fie donat municipalităţii de o familie din oraş. Anul acesta, pomul are 20 de ani şi 20 de metri!

În 2018, Buzăul a avut parte  de un superb Târg de Crăciun  amenajat în centrul orașului
În 2018, Buzăul a avut parte de un superb Târg de Crăciun amenajat în centrul orașului

Tradiţie la Buzău, de Sărbători! De şase ani, bradul care împodobeşte oraşul este donat de localnici, iar primăria publică pe reţelele sociale povestea pomului, scrie adevarul.ro. Anul acesta, bradul, care provine dintr-o specie rară de conifere, a fost instalat în Parcul Crâng, deoarece platoul din centru, unde era amplasat de obicei, se află în plină lucrare de modernizare. Provine şi în acest an tot din municipiul Buzău, mai exact de pe strada Libertăţii.

Bradul, în vârstă de 20 de ani, a fost donat de un buzoian în a cărei curte se desfăşoară lucrări de construcţie. A aflat despre cererea autorităţilor locale şi a decis să-l doneze, pentru ca toţi buzoienii să se bucure de frumuseţea lui. Are înălţimea de aproximativ 20 de metri.

Bradul de anul acesta  a fost montat în  Parcul Crângului
Bradul de anul acesta a fost montat în Parcul Crângului

Graţie generozităţii proprietarului a fost instalat în parcul Crâng şi va fi împodobit. Chiar dacă nu este atât de bătrân şi înalt, el compensează prin frumuseţe. Este pentru prima dată când buzoienii se pot bucura de un brad argintiu parcă desprins din filmele de Crăciun, cochet şi elegant”, a scris pe Facebook Ionuţ Apostu, viceprimar al municipiului Buzău. Anul acesta, Orăşelul Copiilor, amenajat în Parcul Crâng, va fi deschis pe 1 Decembrie. Bradul înălţat lângă obelisc va sta împodobit pe întreaga perioadă a Sărbătorilor Crăciunului şi Anului Nou.

În ultimii ani, autorităţile locale au renunţat să mai cumpere brazi sacrificaţi din pădure şi au apelat la bunăvoinţa cetăţenilor din oraş sau comunele învecinate, care doresc să renunţe la exemplarele din propria gospodărie din motive ce ţin de siguranţa imobilelor sau realizarea unor lucrări edilitare.

Bradul de anul acesta  a fost montat în  Parcul Crângului
Bradul de anul acesta a fost montat în Parcul Crângului

În 2019, bradul de Crăciun a fost donat de un buzoian care a fost nevoit să renunţe la el pentru că, după aproape 50 de ani de viaţă, afecta fundaţia casei.

În 2020, un cetăţean din comuna Merei a dăruit, nu unul, ci doi brazi, care au fost amplasaţi în centrul municipiului şi în Parcul Crâng.

Anul trecut, pomul de iarnă al buzoienilor a fost donat de o buzoiancă de pe strada Răscoalei. Bradul, în vârstă de peste 70 de ani, crescuse falnic sub streaşina casei şi începuse să afecteze atât fundaţia, cât şi gardul proprietăţii. La cele 2,6 tone greutate, transportul şi amplasarea lui în piaţa Dacia au fost o reală provocare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net