Ce salaria╚Ťi beneficiaz─â de scutirea de taxe ╚Öi impozite

Mai mul╚Ťi rom├óni beneficiaz─â de scutiri de taxe, iar asta ar ├«ncetini introducerea impozit─ârii progresive.

femeie care numara bani jpeg
Mai mul╚Ťi salaria╚Ťi din Rom├ónia sunt scuti╚Ťi de taxe ╚Öi impozite

├Än acest moment, societatea civil─â ╚Öi Guvernul Rom├óniei se afl─â ├«n plin─â dezbatere cu privire la introducerea impozitului progresiv, iar speciali╚Ötii atrag aten╚Ťia c─â mul╚Ťi salaria╚Ťi beneficiaz─â de scutiri de taxe ╚Öi impozite. 

Ce sectoare nu plătesc taxe și impozite

Recent, pe lista salaria╚Ťilor ce nu pl─âtesc taxe la stat au intrat ╚Öi angaja╚Ťii din sectorul agricol ╚Öi industria alimentar─â, dar Codul fiscal mai are astfel de excep╚Ťii pe list─â. 

├Än acest moment, aproximativ 300.000 de persoane lucreaz─â ├«n sectorul agricol ╚Öi al industriei alimentare. ├Äncep├ónd de luna viitoare, ace╚Ötia nu vor mai pl─âti impozit pe venit ╚Öi nici contribu╚Ťia la s─ân─âtate, dar r─âm├ón asigura╚Ťi, ├«n cazul unei vizite la medic. 

Al─âturi de angaja╚Ťii din agricultur─â, de foarte mul╚Ťi ani, ╚Öi angaja╚Ťii din construc╚Ťii nu pl─âtesc impozit pe venitul pe care-l c├ó╚Ötig─â.

Vezi ╚Öi Sfaturi pentru cei afla╚Ťi la ├«nceput de drum ├«n IT: ce se caut─â ╚Öi ce e bine de ╚Ötiut

Un alt exemplu este constituit din angaja╚Öii din sectorul IT, care sunt scuti╚Ťi de impozitul pe venit de 10%. 

De asemenea, ╚Öi activit─â╚Ťile independente ╚Öi contractele de activitate sportiv─â au, la r├óndul lor, un regim special, aplicabil doar ├«n cazul contribu╚Ťiilor sociale. 

Pentru cei ce realizeaz─â venituri din drepturi de autor, taxarea este diferit─â ╚Öi pentru ace╚Ötia. Se aplic─â taxarea pentru contribu╚Ťia la s─ân─âtate ╚Öi pensie, doar dac─â ace╚Ötia dep─â╚Öesc un anumit prag, echivalent a 12 salarii minime brute pe an.

C├ót despre pia╚Ťa imobiliar─â, nici veniturile din chirii nu scap─â de impozitare. Totu╚Öi, acestea au o modalitate speciale de taxare, fiind impozita╚Ťi doar 10% din echivalentul a 60% din venitul c├ó╚Ötigat. 

Ca ├«n cazul contractelor pe drepturi de autor, contribu╚Ťiile la s─ân─âtate ╚Öi pensie se pl─âtesc, dac─â venitul dep─â╚Öe╚Öte 12 salarii minime brute. 

stanga
dreapta
taxe impozite ghiseu jpeg
automat plata taxe jpeg
taxe SHUTTERSTOCK
inspectori anaf antifrauda jpeg

Sectorul IT și impozitarea progresivă

├Än acest moment, sectorul IT este unul dintre cele mai importante pentru economia Rom├óniei, fiind r─âspunz─âtor pentru aproximativ 6% din Produsul Intern Brut al ╚Ť─ârii noastre.

Cite╚Öte ╚Öi Impozitarea diferen╚Ťiat─â ╚Öi sectorul IT: C├ót de tare va influen╚Ťa pia╚Ťa introducerea cotei de taxare progresiv─â

├Än cazul ├«n care impozitarea progresiv─â ar fi implementat─â, iar salaria╚Ťii din domeniul IT nu ar mai fi scuti╚Ťi de taxe, mai multe companii interna╚Ťionale s-ar putea s─â se retrag─â de pe pia╚Ťa rom├óneasc─â.

Costurile pentru achitarea unui salariu ├«n domeniul IT este de aproximativ 1,57 euro pentru fiecare euro cheltuit pentru salarizare. 

Competi╚Ťia se afl─â chiar la sud. Bulgaria ar avea, ├«n cazul ├«n care costurile de salarizare s-ar majora ├«n Rom├ónia, o importan╚Ť─â mult mai mare pentru companiile interna╚Ťionale.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

piscina borcea pelinel jpg
ana crudu familie nunta jpg
rechin taur jpeg
292012189 604643087687535 7824427819398321270 n jpg
simona gherghe jpg
foto2 viviana si fetele jpg
5 brooklyn beckham si nicola peltz 3 jpg jpeg
Marie Helvin a pozat pentru marca JD Williams, ├«n lenjerie intim─â din satin ┼či m─âtase  jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
probleme de sanatate batrani jpeg
calendar ortodox 2021 5 iulie sfantul cuvios atanasie athonitul png
rechin taur jpeg
rechini marea rosie2 png
image png
peter imre2  crop 1656742777 jpeg