Șarlatan, calul în vârstă de 18 ani al Jandarmeriei Române, își caută stăpân

Ultima actualizare:

Antrenat pentru misiuni dintre cele mai dificile, Șarlatan a participat la multe acțiuni ale Jandarmeriei, dar a urcat și pe podium la competițiile naționale cu obstacole. Acum, își caută alți stăpâni, fiind prea bătrân pentru a mai face față provocărilor alături de jandarmi.  

Șarlatan, calul Jandarmeriei Române   FOTO: Facebook
Șarlatan, calul Jandarmeriei Române FOTO: Facebook

Șarlatan are aproape 18 ani. E născut pe data de 3 iunie, la câteva zile după sărbătoarea copilăriei, lucru care îl face să fie foarte prietenos cu cei mici, după cum îl descriu actualii stăpâni, reprezentanții Jandarmeriei. Animalul face parte din rasa Cal de Sport Românesc și are un temperament vioi și este bine supus dresajului, fiind o rasă adaptată echitației.

A crescut alături de jandarmi și a fost antrenat pentru misiuni dintre cele mai dificile.

De-a lungul acestor ani, a participat alături de colegii noștri nu doar la numeroase misiuni de ordine publică, dar și la competiții naționale de obstacole organizate de Federația Ecvestră Română, la unele dintre ele reușind să se claseze chiar pe podium. Ani la rând a făcut parte din Detașamentul de Cavalerie care a defilat pe sub Arcul de Triumf, de Ziua Națională a României.”, așa îi sunt enumerate performanțele pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.

Nu mai poate participa la misiuni 

Acum, prietenul necuvântător al jandarmilor are nevoie de noi prieteni. Șarlatan nu și-a pierdut suplețea și nici cadența, însă vârsta nu îi mai permite să participe la misiunile de ordine publică. Oamenii legii încearcă să îi găsească o nouă casă, pe cineva care să îl adopte și să îi ofere protecție și prietenie.

Numele de Șarlatan nu este pus chiar întâmplător, după cum ne spun actualii stăpâni: „Ați zâmbit, nu-i așa? Știe să profite de neatenția stăpânului și să fure din buzunar morcovii pregătiți tot pentru el. Dar un lucru e sigur: nu a înșelat niciodată afecțiunea și încrederea pe care am reușit să ni le dăruim reciproc în cei 18 ani de prietenie.

În cazul în care cineva dorește să adopte un prieten adevărat, poate contacta Jandarmeria Română la numărul de telefon 021.409.62.53, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-16.00.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net