Satele din România în care oamenii trăiesc chiar și peste 90 de ani: „Este Raiul pe pământ“

Dacă ești în căutarea unui loc liniștit din România unde să te retragi, să admiri peisaje parcă rupte dintr-un basm și să scapi de haosul din societate, aceste sate din Hunedoara, ascunse în Munții Metaliferi, sunt alegerea ideală. Mai mult decât atât, majoritatea localnicilor sunt vârstnici, ajunși la peste 90 de ani și se bucură de „raiul de pe pământ”, așa cum au numit locul.

Satele din munți unde oamenii trec de 90 de ani / Foto: Pixabay
Satele din munți unde oamenii trec de 90 de ani / Foto: Pixabay

România are o mulțime de locuri frumoase, însă, dacă vrei să te retragi de la oraș, după ce ieși la pensie, sau pur și simplu dorești să scapi de haosul din societate, o alegere perfectă o reprezintă satele Mada și Stăuini din Hunedoara. Ascunse în Munții Metaliferi, deasupra văii Geoagiului, înconjurată de frumuseți ale naturii, în acest colț de rai, oamenii trăiesc până la 90 de ani și chiar peste.

„Aici este Raiul pe pământ”

Multe gospodării din cele două așezări au rămas pustii. Alte case vechi, din cărămidă roșie, sunt locuite de vârstnici, ori au fost cumpărate pentru a fi transformate în case de vacanță. Potrivit lui Dorel Părău, un fost dirijor de cor și profesor de muzică din Orăștie, una dintre cele mai fericite alegeri din viața sa a fost că a cumpărat o casă veche în satul Mada din Hunedoara în anii ’90.

„Am păstrat apartamentul din Orăștie, însă de 15 ani, când ne-am mutat aici, nu am mai stat acolo. Aici este Raiul pe pământ, nu aș mai putea trăi o zi la bloc, aici tot timpul avem ceva de făcut”, a mărturisit fostul dascăl, ajuns la 76 de ani, conform Adevărul.ro.

Peisajele de aici îți taie răsuflarea, iar liniștea face diferența. În satele Mada și Stăuini găsești o comunitate liniștită și o natură bogată. Bineînțeles, asta dacă ești în căutare de liniște și vrei să scapi de viața de la oraș. Dacă nu, aceste două sate nu sunt alegerea potrivită. Așadar, pentru o viață departe de haos, în care te poți bucura de natură, o alegere perfectă sunt satele Mada și Stăuini din Hunedoara.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
cluj napoca panorama foto shutterstock
printesa marie eleonore si parintii ei captura video (2) jpg
cimpanzeu valencia jpg
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
parlament1 jpg
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net