Scandal mare la o primărie din judeţul Maramureş: „M-a certat și că n-am spălat WC-ul suficient”

Ultima actualizare:

Este scandal mare la o primărie din judeţul Maramureş, unde primarului i se aduc acuzaţii de sclavie. Mai mulţi angajaţi ai instituţiei ar fi depus o plângere la Poliţie după ce edilul comunei i-ar fi trimis să facă curat în casa părintească a secretarului general din MAI. Şi asta s-ar fi întâmplat în timpul programului de lucru.

Secretara primăriei comunei Coroieni, Luminița Tămășel Țurcaş
Secretara primăriei comunei Coroieni, Luminița Tămășel Țurcaş

În prezent, pe numele primarului localităţii Coroieni, judeţul Maramureş, Gavril Ropan, există şi o plângere penală depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuş, informează jurnalistul maramureşan Vasile Dale.

Citește și: Urmărire ca-n filme cu 1,22mg/l alcool pur în sânge. Ce a împins-o pe o tânără de 24 de ani să se urce în așa stadiu la volan

Secretara primăriei a depus plângerea penală la Poliţie în care denunţă acuzaţiile de sclavie la adresa edilului, dar şi a secretarului general al MAI.

„Primarul comunei Coroieni, pe nume Ropan Gavril, a dispus pe 24 august 2022, unui număr de 8 angajaţi (secretar general, 2 contabile, managerul de proiecte, referentul agricol, om de serviciu şi 2 muncitori) să desfăşoare activităţi de curăţenie la casa părintească a dnei Ferecnz Ştefania Gabriella – secretar general în cadrul M.A.I.

Precizez că activitatea de curăţenie s-a desfăşurat între orele 11-16.00, în timpul programului de lucru, timp în care am fost supravegheaţi în permanenţă de primar şi de dna Ferencz, umilindu-ne să-i spălăm inclusiv grupul sanitar (WC).”, se arată în plângerea secretarei, studiată de jurnalistul maramureşan.

Mai vezi și: Refugiată din Ucraina, violată într-o pensiune din Maramureș. Ce a povestit victima

Primarul Gavril Ropan nu recunoaște nimic din aceste acuzații
Primarul Gavril Ropan nu recunoaște nimic din aceste acuzații

„Nu ne-a servit nici cu un pahar cu apă având un caracter foarte distant faţă de noi. După ce am spălat WC-ul a venit la mine şi mi-a spus că nu l-am spălat suficient şi mi-a spus să revin asupra lui. Atunci m-am simţit foarte umilită. Şi domnul primar a venit acolo, dânsul stătea în curte la umbră.”, a mai declarat secretara primăriei comunei Coroieni, Luminiţa Tămăşel Ţurcaş.

Neplăcerea a devenit şi mai mare a doua zi, când cei care ar fi participat la activităţile de curăţenie au fost acuzaţi de furt.

„A doua zi am fost acuzate de furt de bijuterii de către cei doi. Ulterior aceste bijuterii au fost găsite în prezenţa dnei Ferencz. Acest obicei al primarului e repetat în nenumărate rânduri şi pe proprietăţile sale.”, continuă secretara în plângerea sa. Până în prezent, secretara a fost audiată de două ori de poliţişti.

Primarul: „Sunt exagerări. Are ea o boală pe mine”

La insistenţele jurnaliştilor maramureşeni, primarul Gavril Ropan a răspus întrebărilor acestora. Respinge orice fel de acuzaţii şi spune că sunt exagerări.

Angajații primăriei Coroieni făceau șmotru în timpul programului
Angajații primăriei Coroieni făceau șmotru în timpul programului

„Totul este o diversiune. Doamna secretară a noastră nu este normală! Recurge la tot felul de artificii. Are ea o boală pe mine, ca primar.(...) În poze nu îi văd lucrând, ci stând de vorbă. (...) Nu am fost acolo, eu am fost prin comună, dar nu am fost acolo. Doamna secretară insinuează şi exagerează. Nimeni nu i-a obligat să meargă acolo. Ei au mers acolo la discuţii şi la întâlnire. Ce s-a întâmplat acolo nu ştiu. Nici măcar nu au fost 8. Au fost patru fete. Exagerează şi cu numărul. Toate prietene de-ale doamnei ministru şi vecine. Eu o cunosc pe doamna ministru (...) O ştiu de copil mic. Am fost prieteni de familie cu tatăl ei, cu mama ei. Totul e o înscenerare. Doamna secretară are ceva personal cu mine. (...) Eu până acum nu am fost citat pentru a fi audiat”, a declarat pentru Vasile Dale, primarul comunei Coroieni, Gavril Ropan.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net