Cea mai premiată poză din lume este portretul unei fetițe din Maramureș

O imagine suprinsă în România, de un artist fotograf, a reușit să impresioneze cei mai riguroși experți din domeniu. Fotografia artistică este un portret intitulat „Yelena” și este fotografia cu cele mai multe premii din lume, compoziția fiind semnată de reputatul artist fotograf Kerekes István, originar din Târgu Mureş.

„Yelena”. FOTO: Kerekes István - Euro Foto ART International Association
„Yelena”. FOTO: Kerekes István - Euro Foto ART International Association

Fotograful e născut în România, dar trăiește în Ungaria

Artistul, născut în România, s-a stabilit în Ungaria în urmă cu 15 ani, iar acum locuiește în Mosonmagyaróvár, împreună cu familia sa, unde, potrivit Centrului InfoEuropa, lucrează ca profesor de educație fizică, arată Adevărul.

Cea mai emblematică fotografie care i-a adus lui Kerekes István un număr record de premii reprezintă portretul unei fetițe din Maramureş, pe nume Yelena.

Cea mai cunoscută și cea mai premiată fotografie portret poartă titlul Yelena, cu care până în prezent a obținut 600 de premii internaționale în 58 de țări din cele 6 Continent. În baza datelor FIAP acest rezultat este un record mondial”, se arată pe pagina de Facebook a celui mai recent vernisaj al artistului, organizat de Euro Foto ART International Association, la Oradea.

Lucrările artistului pot fi admirate și în cadrul Expoziției de artă fotografică organizate în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor - Complex Muzeal, prin secția Muzeul Orașului Oradea, și cu sprijinul Summit Agro România, sub auspiciile Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP).

Pentru mine arta fotografică înseamnă a vedea și a reda un lucru inedit și a-l imortaliza cu ajutorul obiectivului, într-un mod unic, pentru urmașii noștri. Totodată, înseamnă să le arăt celorlalți minunile din jurul nostru, dar și să scot în evidență greutățile și luptele care fac parte din viața noastră. A surprinde magia momentului și a-l face nemuritor - acesta este scopul creațiilor mele”, a spus artistul fotograf Kerekes István.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net