Schimbări importante de la 1 august! Salarii mai mari, prețuri mai mici la anumite alimente, amenzi crescute

Ultima actualizare:

Mâine este deja 1 august, iar ultima lună de vară vine cu o mulțime de schimbări. Plafonarea adaosului comercial pentru alimentele de bază urmează să intre în vigoare, iar odată cu ea, românii vor beneficia de alimente mai ieftine, cât și tichete de masă cu valori mai mari. Pentru unii români, urmează chiar și măriri de salariu, însă există și părți negative!

Salariile ar trebui să crească pentru unii români
Salariile ar trebui să crească pentru unii români

O scurtă privire în calendar ne va arăta că mâine este, deja, data de 1 august, iar odată cu ultima lună de vară vin și o mulțime de schimbări, pe plan economic. În primul rând, urmează să intre în vigoare plafonarea adaosului comercial pentru alimentele de bază. Mai precis, este vorba despre o scădere de maxim 20% la procesator, cât și la retailer. După o perioadă în care parcă și cele mai banale cumpărături ne smulgeau sume enorme din portofel, ar trebui să sesizăm o scădere a prețurilor, potrivit celor de la Antena 3 CNN.

Alimente precum pâinea albă, ouăle, laptele, fructele, legumele, cât și carnea, ar trebui să revină spre prețuri mai rezonabile, așa că simplele cumpărături nu ar trebui să mai fie un motiv de teamă pentru români.

Salarii mai mari de la 1 august

De asemenea, o altă schimbare ce urmează să intre în vigoare din această lună este majorarea salariilor, pentru unele categorii de angajați. Salariații din Sănătate vor putea observa o creștere cu 500 de lei la salariu, iar medicii care efectuează o gardă în plus față de norma legală vor avea, de asemenea, un bonus de 500 de lei. O altă veste bună este și creșterea valorilor tichetelor de masă, care urcă de la 30 la 35 de lei. Potrivit autorităților, până în ianuarie 2024, ar trebui să fie majorate la 40 de lei.  

Însă, trebuie să aveți grijă! Dacă parchezi fără să plătiți taxă, amenda ar putea crește de la cei 200 de lei din acest moment, până la 2.500 de lei, pentru persoanele fizice. De asemenea, de la 1 august se anunță și creșteri de preț pe litoral, așa că dacă nu ați apucat să mergeți în vacanță, acum veți plăti mult mai mult.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net