Schimbări radicale cu privire la permisul de conducere! Este ordin din partea Uniunii Europene

Se schimbă regulile din trafic! Toleranță zero față de consumul de alcool înainte de a conduce, dar și introducerea unei perioade de probă de cel puțin doi ani pentru șoferii începători. Printre propuneri se numără și deținerea unui permis de conducere digital, echivalent cu varianta fizică. Cea mai mare schimbare este și aceea că statele UE vor fi libere să reducă vârsta minimă pentru eliberarea permisului de conducere la 17 ani. Când vor fi supuse votului aceste modificări!

Schimbări cu privire la permisul de conducere Foto: arhivă Click!
Schimbări cu privire la permisul de conducere Foto: arhivă Click!

Se reduce vârsta minimă pentru permisul de conducere 

Una dintre cele mai notabile modificări este legată de vârsta minimă la care tinerii pot obține permisul auto categoria B, care ar urma să fie redusă de la 18 la 17 ani. Această schimbare își propune să ofere oportunitatea tinerilor șoferi să își înceapă experiența de conducere mai devreme, scrie mediaflux.ro.

 Printre schimbări se numără și introducerea unei perioade de probă de cel puțin doi ani pentru șoferii începători și implementarea unei politici de toleranță zero față de consumul de alcool înainte de a conduce. Procesul de obținere a permisului auto ar putea fi, de asemenea, ajustat pentru a crește siguranța în trafic și pentru a se adapta la noile cerințe ale directivei propuse de UE.

Despre ce alte schimbări este vorba

În plus, se ia în considerare și extinderea limitei de greutate pentru vehiculele pe care șoferii cu permis categoria B le pot conduce. Propunerea este de a mări limita actuală de 3,5 tone la 4,25 tone, în încercarea de a aborda problemele legate de deficitul de șoferi calificați pentru vehicule de dimensiuni mai mari.

Potrivit noilor norme UE ce urmează să fie votate, permisele de conducere pentru motociclete, autoturisme și tractoare trebuie să fie valabile cel puțin 15 ani, în timp ce permisele de conducere pentru camioane și autobuze trebuie să fie valabile timp de 5 ani. Șoferii profesioniști vor trebui să facă controale medicale obligatorii, atât la obținerea permisului de conducere, cât și la reînoirea lui. De asemenea, va fi votată și propunerea de reînnoire a permiselor de conducere pentru persoanele de peste 70 de ani la fiecare 5 ani.

Introducerea permisului digital 

Toate aceste modificări propuse vor fi supuse votului în această primăvară. Printre propunerile cheie se numără și introducerea unui permis de conducere digital, echivalent cu varianta fizică, pentru a face procesul de prezentare a documentelor mai eficient și mai accesibil.

Bruxelles-ul lucrează la o nouă directivă privind permisele de conducere. Este prevăzută să se înființeze o bază de date pentru a "facilita" schimbul de informații în cadrul UE. Acest lucru înseamnă că, în curând, permisele de conducere vor putea fi retrase oriunde în UE, indiferent de țara în care este înmatriculată mașina.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net