Şcolile, liceele şi grădiniţele din Sectorul 5 vor fi închise luni, 25 martie. Piedone: „Nu putem risca”

Ultima actualizare:

Luni, 25 martie, toate unitățile de învățământ din Sectorul 5 urmează să fie închise pentru a se putea face dezinsecție. Măsura a fost luată după ce la două școli din sector au fost semnalate ploșnițe.

Cristian Popescu Piedone a vorbit despre situația din școli
Cristian Popescu Piedone a vorbit despre situația din școli

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a decis să închidă școlile din Sectorul 5 pe data de 25 martie, pentru a se putea face dezinsecție împotriva ploșnițelor. Aceasta va începe chiar de vineri, 22 martie, odată ce se vor termina cursurile.

Potrivit informațiilor de la edupedu.ro, edilul a discutat această măsură și cu Ligia Deca, ministrul Educației, iar în urma sesizărilor venite de la părinți, aceștia au hotărât ca școlile să fie închise luni. Dezinsecția urmează să înceapă chiar de vineri, 22 martie, după ce se vor termina cursurile în școli.

Din păcate, la Şcoala Gimnazială I.C. Brătianu, cât şi Şcoala Gimnazială Petrache Poenaru, a fost semnalată prezența ploșnițelor. Astfel, pentru a se putea face o dezinsecție eficientă, școlile urmează să fie închise pe 25 martie. O solicitare pentru dispunerea măsurilor legale în acest sens deja a fost trimisă la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, de către Direcția de Învățământ din cadrul Primăriei Sectorului 5.

De ce se închid școlile din Sectorul 5

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a declarat că propritară este sănătatea elevilor, cât și a profesorilor, iar, din acest motiv, școlile vor fi închise luni (25 martie), pentru a se putea face dezinsecție într-un mod sigur și eficient.

„Sănătatea copiilor şi a profesorilor este prioritară în acest moment, motiv pentru care am solicitat suspendarea cursurilor în şcolile din Sectorul 5. Elevii şi cadrele didactice vor sta acasă luni, 25 martie, pentru a se putea face dezinsecție ca la carte.

Nu putem risca, nu vrem ca situațiile întâlnite în cele două şcoli să se multiplice. Îi asigur pe copii, profesori şi părinți de toată implicarea mea în acest caz! Vom verifica şi cauza apariției ploşnițelor în şcolile I.C. Brătianu şi Petrache Poenaru!”, a spus, conform sursei citate, Cristian Popescu Piedone, edilul Sectorului 5.

Astfel, toate unitățile de învățământ din Sectorul 5 vor fi închise în cursul zilei de 25 martie. Conform ISMB, rețeaua școlară din sector are 54 de școli, grădinițe și licee. 

Vezi AICI lista completă a unităților de învățământ din Sectorul 5.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net