Scriitorul Voiculescu nu-l iartă pe coruptul Voiculescu

Ultima actualizare:

    Voiculescu  a scris opt cărţi  în închisoare
Voiculescu a scris opt cărţi în închisoare

Într-una dintre cele opt cărţi pe care Dan Voiculescu le-a scris de când se află după gratii, acesta spune că are „toleranţă zero faţă de corupţie”, care „a acţionat” îndeosebi în „domeniul privatizărilor”. Oare Voiculescu ştie ce scrie în propria carte, ţinând cont că el a ajuns în puşcărie în urma unei privatizări ilegale?

„Fă ce zice popa, nu ce face popa!” este un îndemn care se potriveşte perfect cu scrierile din puşcărie ale lui Dan Voiculescu (68 de ani), condamnat la zece ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare. 

Din august 2014 şi până în decembrie 2015, deci, în 16 luni, fostul politician a scris opt cărţi. Pentru fiecare, Voiculescu spera să primească câte 30 de zile de libertate, potrivit prevederii legale pe care Guvernul tocmai a suspendat-o, ieri, până în septembrie. Aşadar, ar fi scăpat de vreo opt luni de închisoare. În plus, vârsta îi permite să execute efectiv doar o treime din pedeapsă, adică puţin peste trei ani. Aşadar, Voiculescu mai avea niţel şi ieşea din puşcărie, dacă nu apărea scandalul cărţilor scrise sau nu de deţinuţi. Pentru că tot mai mulţi se întreabă dacă aceste „lucrări ştiinţifice” chiar au fost elaborate de puşcăriaşi, mai ales, când vedem că ies din tipografii pe bandă rulantă.

Condamnat la zece ani de puşcărie

De pildă, Voiculescu a scris câte o carte la două luni. Volumul „A patra cale” a ieşit de la tipar în iulie 2015, iar fostul politician vorbeşte în carte despre cum ar trebui să arate societatea românească, măcinată de corupţie. Răsfoind-o, nu poţi să nu te întrebi: „Oare Voiculescu a citit-o?”, întrucât în paginile acesteia, culmea, „hoţul” - adică Voiculescu - „strigă hoţii”. Să nu uităm: statul are de recuperat de la domnia-sa un prejudiciu de 60 de milioane de euro.

«S-au prădat zeci de miliarde de euro»

Iată câteva pasaje din cartea ”A patra cale”, ”scrisă” de Voiculescu. Parcă ar fi o autobiografie....”

”Un domeniu în care corupţia a acţionat preferenţial este cel al privatizărilor”. Oare se referă aici şi la privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, pentru care a fost condamnat?

„Vrem să reconfirmăm ideea conform căreia o societate cu adevărat democratică nu se poate dezvolta în România atâta vreme cât nu va exista o puternică clasă de mijloc, averile imense strânse în mâinile câtorva grupuri de interese fiind un pericol pentru democraţie”.

”Nu suntem de acord cu tendinţa de a se trece cu buretele peste ilegalităţile şi fenomenele de corupţie din trecut, în virtutea speranţei că ele nu se vor repeta. S-au prădat zeci de miliarde de euro în România, din ‘89 şi până în prezent, şi aproape nimeni n-a fost pedepsit! Mai mult decât atât, mulţi dintre cei care au făcut-o trăiesc printre noi şi ne sfidează, pregătind probabil noi lovituri. Noi considerăm că toate pagubele produse societăţii prin corupţie trebuie recuperate de la cei vinovaţi”.

Şi ei sunt «scriitori» în puşcărie

e Aproape 200 de condam-naţi au publicat de după gratii peste 400 de cărţi, în ultimii trei ani. Cea mai mare inspiraţie a avut-o Dinel Staicu, fostul preşedinte al SIF Oltenia, care a scris zece lucrări ştiinţifice. Dinel Staicu a fost eliberat după doi ani petrecuţi în spatele gratiilor, el fiind, de fapt, condamnat la şapte ani de închisoare pentru fraudarea cu peste 11 milioane de euro a societăţii Transgaz Mediaş. 

e Şi Gigi Becali a scris în puşcărie cinci lucrări ştiinţifice. Drept urmare, el a şi fost eliberat condiţionat, în aprilie 2015, după ce a executat o treime din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare. 

e Un alt celebru „scriitor” din puşcărie este Dan Diaconescu, fostul patron al postului OTV. El a trimis la tipar cinci cărţi şi încă aşteaptă liberarea. La rândul său, Mihai „Meme” Stoica, fostul manager de la Steaua, a lucrat la patru cărţi până acum. Pe lista autorilor din puşcării se mai regăsesc Ioan şi Victor Becali, Miron Mitrea, Relu Fenechiu, Ioan Niculae, Cătălin Voicu, Cristi Borcea, Sorin Roşca Stănescu ş.a. (Marina Dohi)

6 act dan diaconescu cap jpeg

Click! spune

Guvernul a decis miercuri, 3 februarie, să suspende, până la 1 septembrie, prevederile privind posibilitatea deţinuţilor de a-şi micşora pedepsele cu 30 de zile pentru fiecare lucrare ştiinţifică scrisă în închisoare, scrie Mediafax. „Guvernul consideră foarte clar că, în momentul acesta, s-a făcut un abuz de drept prin utilizarea excesivă a acestei prevederi până la constituirea unui mecanism”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
natalia negru st  iosif dimitrie anghel jpg
Greseli de igiena dentara  Sursa foto Pixabay jpg
parlamentul romaniei jpg
lidl jpg
drum sofer masina1 jpeg
Rusia versus SUA FOTO SHUTTERSTOCK
test jpg
alimente jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net