Se anunță potop în România! Alertă de cod portocaliu de fenomene periculoase

După ce anunțul de ieri de vreme rea a dat peste cap planurile de vacanță ale românilor, meteorologii vin acum cu vești și mai proaste! Două județe din țara noastră au intrat deja sub cod portocaliu! Se așteaptă descărcări electrice, ploi puternice, cât și vânt! Află alături de Click! unde vin furtunile!

Se așteaptă ploi însemnate în 2 județe din țară
Se așteaptă ploi însemnate în 2 județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) vine cu noi vești proaste despre vreme! Se pare că în două județe din țară vor fi așteptate furtuni serioase, potrivit informațiilor oferite de către adevarul.ro. Mai precis, este vorba despre județul Caraș-Severin (în Glimboca, Rusca Montană, Oțelu Roșu și Zăvoi), unde experții preconizează averse torențiale. Se așteaptă să se acumuleze undeva între 35 și 40 de litri pe metrul pătrat, iar ploaia vine pe lângă grindină, vijelie, cât și descărcările electrice preconizate de către meteorologi.

Cealalt județ din țară afectat de codul portocaliu este Alba (mai precis, Alba Iulia, Cugir, Zlatna, Ighiu, Vinţu de Jos, Galda de Jos, Șibot, Meteș, Săliştea, Almaşu Mare, Mogoș, Cricău, Blandiana, Întregalde, Ponor, Râmeț, iar nu în ultimul rând, Ceru-Băcăinţi). Aici, meteorologii așteată averse ce vor tot undeva între 35 și 40 de litri pe metrul pătrat. Iar, pe deasupra, la fel precum în Caraș-Severin, și aici vom avea parte de descărcări electrice, vânt puternic, cât și grindină.

Avertizarea este una de tip nowcasting, fiind emisă pentru o perioadă de 6 ore.  

Vremea continuă să facă probleme în România

Din păcate, această avertizare nu este prima dată când aflăm că vremea încearcă să ne strice mini-vacanța de Rusalii. Ieri, meteorologii de la ANM au emis un cod galben de vreme rea ce a fost valabil în 17 județe din țară. În aceste zone, specialiștii au avertizat că vor urma furtuni, grindină, cât și descărcări electrice însemnate.

Se pare că pentru românii care așteptau cu drag să facă o plimbare în ae liber, vremea din țara noastră pare hotărâte să facă îi facă să mai aștepte. Iar potrivit meteorologilor, cei din Alba și Caraș-Severin vor avea parte de o vreme mult mai instabilă decât ar fi sperat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net