Alertă meteo de vreme rea! Ultimele informații din partea meteorologilor

Din păcate, ziua de 1 iunie, nu vine cu veștile cele mai bune, atunci când vine vorba despre prognoza meteo. Dimpotrivă, se pare că vom avea parte de o vreme atât de instabilă de-a lungul zilei, încât meteorologii au emis un cod galben pentru 17 județe din țară. Află alături de Click! unde vor lovi furtunile.

Codul galben vizează 17 județe din țară / FOTO: ANM
Codul galben vizează 17 județe din țară / FOTO: ANM

Dacă aveați de gând să ieșiți în natură alături de copii voștri, se pare că vremea instabilă din țară vă va putea ține în casă, astăzi, 1 iunie. Într-o parte însemnată din România ne vom confrunta cu furtuni și descărcări electrice îndeajuns de puternice, încât a venit și un avertisment din partea specialiștilor, potrivit informațiilor oferite de către Antena 3.

Mai precis, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi (1 iunie) un cod gablen de instabilitate atmosferică. Atenționarea vizează 17 județe din țară, fiind valabilă între orele 12 și 23. Este vorba despre județele Covasna, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Vâlcea, Sibiu, Gorj, Mehedinți, Timiș, Caraș-Severin, Arad, Hunedoara, Alba, Bihor, și, nu în ultimul rând, Cluj.

Averse torențiale, grindină și vânt, în zonele afectate

În zonele care au intrat sub codul galben, meteorologii se așteaptă să ne confruntăm cu descărcări electrice, averse torențiale, grindină, cât și vânt puternic. Pentru perioade nu foarte lungi de timp, ploile pot deveni atât de serioase încât să fie vorba despre cantități de apă între 20 și 25 de litri pe metrul pătrat. Izolat, se pot întâlni chiar și situații mai severe, unde vorbim despre 30 de litri pe metrul pătrat. Deși codul galben este valabil doar pentru ziua de astăzi, ANM spune că vremea va rămâne una instabilă și în zilele următoare.

Astfel, românii trebuie să știe că acest cod galben intră în vigoare chiar de la ora 12, fiind valabil până la ora 23, în această zi (1 iunie). Specialiștii monitorizează în continuare vremea, care se pare că nu urmează să se îndrepte chiar atât de curând.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net