Se anunță prăpăd în România! ANM, anunț îngrijorător despre starea vremii

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo actualizată, valabilă în următoarea periadă. Click! îți spune cum va fi vremea!

Furtunile se vor manifesta mai mult în vestul țării / foto: Pixabay
Furtunile se vor manifesta mai mult în vestul țării / foto: Pixabay

În cursul zilei de astăzi, ANM a emis mai multe coduri portocaliu şi cod galben de ploi torenţiale. Se anunță ploi torențiale și vijelii în anumi zone ale țării. Iată despre ce este vorba!

„Şi astăzi avem fenomene specifice instabilității atmosferice, mai accentuate în partea de vest și de sud-vest a teritoriului, în desfășurare.

De altfel, la momentul acesta vorbim de înnorări accentuate, averse torențiale frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, pe alocuri chiar și vijelii, toate acestea însemnând și cantități importante de apă, în condițiile în care aversele sunt torențiale cantități de 20-25l/m² și izolat chiar peste 30 de litri pe metrul pătrat.

Județele respective, județele din vestul și sud-vestul teritoriului, de altfel, se regăsesc sub incidența unui mesaj de atenționare meteorologică cod galben”, a spus spus Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM, la Antena 3.

În Banat și nordul Olteniei vor fi ploi torențiale

Meteorologul ANM anunță ploi torențiale și vijelii în anumite zone din vestul României: „Județele din Banat, din sud-vestul Transilvaniei, din nordul Olteniei se regăsesc sub incidența unui mesaj de avertizare meteorologică de cod portocaliu ce vizează averse torențiale foarte însemnate cantitativ peste 40-50l/m² în intervale foarte scurte de timp, de la o jumătate de oră la cel mult trei ore, condiții pe care le-am întrunit și în zilele anterioare, când s-au produs inundații rapide, pentru că ploile sunt torențiale, sunt foarte însemnate și nu pot fi absorbite rapid, așa cum ele cad.

De altfel, această masă de aer cu potențial de instabilitate atmosferică se va menține pe tot parcursul săptămânii, astfel încât vom mai avea fenomene specifice mai ales după-amiaza și seara, în condițiile în care temperaturile sunt destul de ridicate, ating valori de 28-29 grade", a mai zis Alina Șerban.

image
image
image
image
image
image
ryanair foto shutterstock
urs freepik jpg
DJ Lalla Laura Rosca Sursa Facebook LR jpg
1 fobie jpg jpeg
picioare femeie pexels jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (6) jpg
avion wizz air pe aeroportul suceava FOTO 7iasi ro jpeg
image
actualitate.net