Se anunță prăpăd! Ne lovește al 4-lea val de caniculă: ce temperaturi se vor înregistra zilele următoare

Dacă sperați ca vremea să se mai răcorească în perioada următoare, ei bine, se pare că mai avem de așteptat! Temperaturile vor rămâne unele fierbinți, iar Europa se pregătește să înfrunte un nou val de căldură extremă. În unele zone se așteaptă să se atingă temperaturi de chiar și 47-48 de grade Celsius! Află mai multe detalii alături de Click!

Sudul Europei se confruntă cu temperaturi extreme / foto: EPA EFE
Sudul Europei se confruntă cu temperaturi extreme / foto: EPA EFE

Deja am resimțit cu toții efectele caniculei în ultima perioadă, iar potrivit specialiștilor, se pare că trebuie să ne pregătim pentru un nou val de căldură. Conform informațiilor oferite de către cei de la PRO TV, continentul nostru va fi lovit de noi temperaturi extreme, ce vor depăși adesea valoarea de 40 de grade. Ba mai mult decât atât, în unele zone din Europa, cum ar fi Sicilia și Sardinia, se așteaptă ca mercurul din termometre să atingă valori năucitoare de chiar 47 și 48 de grade Celsius. Nici în România temperaturile nu vor fi mai blânde, căci ne așteaptă o nouă săptămână de foc în care se vor înregistra chiar și 40 de grade în termometre. 

Deja întreg sudul Europei încearcă să ia măsuri pentru a se proteja de vremea caniculară, câteodată spre nemulțumirea turiștilor. De exemplu, temperaturile în Grecia urmează să atingă, în acest weekend, valoarea de 45 de grade, iar autortiățile au decis să închidă vreme de 5 ore pe zi, după-amiaza, monumentele de pe Acropole. Decizia autorităților din Atena nu a fost tocmai una populară în rândul turiștilor, care au investit timp și bani în excursia lor în această țară, iar acum află că pot rata vizita la aceste monumente emblematice.

Incendiile continuă în Grecia

Căldura din Grecia este cu atât mai periculoasă în condițiile în care țara se confruntă cu incendii severe, ce amenință să se apropie de Atena. În ciuda eforturilor pompierilor, există pericolul ca vântul puternic să aprindă din nou focare de foc. O localnică a declarat, conform sursei, că temperaturile incendiului care i-a mistuit casa au fost atât de ridicat, încât i s-au topit și bijuteriile.

Peste ocean, o tornadă de gradul 3 a provocat daune semnificative în Carolina de Nord, unde a distrus un centru de producție al companiei Pfizer. Acum, există teama în spitalele din Statele Unite că ca exista o penurie masivă de medicamente. Centrul distrus era printre cele mai mari de pe glob, iar un sfert din stocurile din America erau livrate de acolo.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net