Se construiește cel mai mare mall din România. Va avea o suprafață de 370.000 de metri pătrați, iar investiția e uriașă

Ultima actualizare:

MAS Real Estate, companie din Africa de Sud, în colaborare cu firma locală Prime Kapital, dezvăluie planuri ambițioase pentru extinderea centrului comercial Militari Shopping. Această nouă construcție va întrece în dimensiuni actualul lider de pe piață, AFI Cotroceni, devenind astfel cel mai mare mall din România, scriu cei de la Profit.ro.

Militari Shopping. Foto: arhiva.
Militari Shopping. Foto: arhiva.

De la 50.000 de metri pătrați la 370.000 de metri pătrați

Centrul comercial Militari Shopping, cumpărat în 2018 pentru 95 de milioane de euro de la Atrium European Real Estate, se pregătește să își extindă suprafața desfășurată de la 50.000 de metri pătrați la impresionanta dimensiune de 370.000 de metri pătrați. Această extindere va include și creșterea numărului de locuri de parcare, de la aproximativ 2.000 la circa 3.500.

Ce includ planurile

Extensia nouă va adăuga 121.900 de metri pătrați la suprafața închiriabilă. Diferența dintre suprafața închiriabilă și totalul desfășurat provine din spațiile dedicate parcărilor subterane și supraetajate, precum și din zonele comune ale complexului. Planurile includ două subsoluri dedicate parcării, parter, mezanin și un etaj, extinzându-se de la Auchan Militari până la clădirile JYSK și World Class. În plus, o nouă clădire de parcare va fi construită în fața zonei comerciale existente, care va include și funcțiuni comerciale pe lângă cele patru etaje de parcare.

Militari Shopping generează venituri anuale din chirii de 11 milioane de euro

Cu o rată de ocupare actuală de 100%, centrul comercial Militari Shopping generează venituri anuale de 11 milioane de euro din chirii, ceea ce însumează un total de 156,9 milioane de euro. Printre chiriașii principali se numără Auchan, Decathlon, H&M, C&A și alții. Planurile MAS Real Estate includ, de asemenea, extinderea Prahova Value Center din Ploiești și a Mall Moldova din Iași, cu investiții semnificative în proiectele regionale.

Sub conducerea lui Martin Slabbert și Victor Semionov de la Prime Kapital, echipa de management a MAS Real Estate continuă să-și dezvolte portofoliul imobiliar în România. Anul trecut, dezvoltatorii au finalizat un număr record de 11 proiecte de retail, totalizând aproximativ 215.000 de metri pătrați. Planurile de investiții pentru următorii cinci ani cuprind proiecte ce însumează peste 500.000 de metri pătrați în diverse stadii de planificare sau construcție.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net