Tudor Arghezi, singura staţie de metrou în construcţie! Când va fi inaugurată

Ultima actualizare:

    Lucrările la staţia Tudor Arghezi,  capătul magistralei M2 din Berceni,  au început în ianuarie 2021
Lucrările la staţia Tudor Arghezi, capătul magistralei M2 din Berceni, au început în ianuarie 2021

O singură staţie de metrou se mai construieşte în acest moment în Bucureşti şi aceea se ridică în sectorul 4, la capătul din Berceni al magistralei M 2. Staţia poartă numele Tudor Arghezi şi va fi gata în prima parte a lui 2023. Primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, şi directorul Metrorex, Ştefan Paraschiv, au vizitat ieri şantierul şi au evaluat stadiul lucrărilor.

„Staţia care se construieşte pe Magistrala de Metrou M2 Berceni – Pipera va fi inaugurată în prima parte a anului 2023. Lucrările pentru prelungirea Magistralei M2 spre Centura Capitalei şi edificarea staţiei Tudor Arghezi sunt în grafic, stadiul fizic este de 30 la sută”, a declarat primarul Băluţă.

Şantierul a fost deschis în ianuarie 2021 cu termen de execuţie de 24 de luni, la care se adaugă o perioadă cuprinsă între 3 şi 5 luni necesară probelor tehnologice pe care le va face Metrorex pentru punerea în funcţiune a ramelor de metrou. Prelungirea liniei se face la suprafaţă, cu aproximativ 1,5 kilometri spre Centura Capitalei de capătul de magistrală Berceni.

M2 va fi extinsă în comuna Berceni

La ora actuală toate investiţiile Metrorex cu excepţia staţiei de la capătul Berceniului sunt blocate. ”Proiectele pentru continuarea Magistralei M5 Drumul Taberei spre Iancului, respectiv M6 Gara de Nord – Băneasa (primele şase staţii) fiind în contestaţii”, a explicat directorul Metrorex, Ştefan Paraschiv. Valoarea totală a proiectului este de 215 milioane lei, din care 150 de milioane lei finanţarea europeană.   ”Atât Sectorul 4, cât şi Consiliul Judeţean Ilfov se asociează acum pentru demararea extinderii liniei M2 de metrou până în comuna Berceni, care va deveni prima comună din România cu linie de metrou. Aceste demersuri sunt în desfăşurare şi se vor finaliza luna viitoare, iar în octombrie vom avea capacitatea să semnăm contractul pentru studiul de prefezabilitate. Dacă toate lucrurile sunt bune sperăm ca la sfârşitul anului 2022, începutul anului 2023 să scoatem la licitaţie şi această prelungire a M2. Bucureştiul va include, mai devreme sau mai târziu, şi aceste zone importante de dezvoltare: Popeşti-Leordeni, Berceni şi veţi vedea şi demersurile pentru consolidarea relaţiei cu Jilava”, a spus primarul Băluţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
avion pexels jpg
politie italia1 jpg
coloana masini a1 jpg
Cheng  Charlie  Saephan castigator loterie profimedia jpg
philip weston thomas porumbel bobbi profimedia (3) jpg
autostrada a13 jpg
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net