Tudor Arghezi, singura staţie de metrou în construcţie! Când va fi inaugurată

20 august 2021
image
Lucrările la staţia Tudor Arghezi, capătul magistralei M2 din Berceni, au început în ianuarie 2021

O singur─â sta┼úie de metrou se mai construie┼čte ├«n acest moment ├«n Bucure┼čti ┼či aceea se ridic─â ├«n sectorul 4, la cap─âtul din Berceni al magistralei M 2. Sta┼úia poart─â numele Tudor Arghezi ┼či va fi gata ├«n prima parte a lui 2023. Primarul sectorului 4, Daniel B─âlu┼ú─â, ┼či directorul Metrorex, ┼×tefan Paraschiv, au vizitat ieri ┼čantierul ┼či au evaluat stadiul lucr─ârilor.

ÔÇ×Sta┼úia care se construie┼čte pe Magistrala de Metrou M2 Berceni ÔÇô Pipera va fi inaugurat─â ├«n prima parte a anului 2023. Lucr─ârile pentru prelungirea Magistralei M2 spre Centura Capitalei ┼či edificarea sta┼úiei Tudor Arghezi sunt ├«n grafic, stadiul fizic este de 30 la sut─âÔÇŁ, a declarat primarul B─âlu┼ú─â.

┼×antierul a fost deschis ├«n ianuarie 2021 cu termen de execu┼úie de 24 de luni, la care se adaug─â o perioad─â cuprins─â ├«ntre 3 ┼či 5 luni necesar─â probelor tehnologice pe care le va face Metrorex pentru punerea ├«n func┼úiune a ramelor de metrou. Prelungirea liniei se face la suprafa┼ú─â, cu aproximativ 1,5 kilometri spre Centura Capitalei de cap─âtul de magistral─â Berceni.

M2 va fi extinsă în comuna Berceni

La ora actual─â toate investi┼úiile Metrorex cu excep┼úia sta┼úiei de la cap─âtul Berceniului sunt blocate. ÔÇŁProiectele pentru continuarea Magistralei M5 Drumul Taberei spre Iancului, respectiv M6 Gara de Nord ÔÇô B─âneasa (primele ┼čase sta┼úii) fiind ├«n contesta┼úiiÔÇŁ, a explicat directorul Metrorex, ┼×tefan Paraschiv. Valoarea total─â a proiectului este de 215 milioane lei, din care 150 de milioane lei finan┼úarea european─â.   ÔÇŁAt├ót Sectorul 4, c├ót ┼či Consiliul Jude┼úean Ilfov se asocieaz─â acum pentru demararea extinderii liniei M2 de metrou p├ón─â ├«n comuna Berceni, care va deveni prima comun─â din Rom├ónia cu linie de metrou. Aceste demersuri sunt ├«n desf─â┼čurare ┼či se vor finaliza luna viitoare, iar ├«n octombrie vom avea capacitatea s─â semn─âm contractul pentru studiul de prefezabilitate. Dac─â toate lucrurile sunt bune sper─âm ca la sf├ór┼čitul anului 2022, ├«nceputul anului 2023 s─â scoatem la licita┼úie ┼či aceast─â prelungire a M2. Bucure┼čtiul va include, mai devreme sau mai t├órziu, ┼či aceste zone importante de dezvoltare: Pope┼čti-Leordeni, Berceni ┼či ve┼úi vedea ┼či demersurile pentru consolidarea rela┼úiei cu JilavaÔÇŁ, a spus primarul B─âlu┼ú─â.

irina tanase 13 jpg
andre JPG
irinel columbeanu
2 neti sandu in tinerete 2 jpg jpeg
meghan markle masacru texas AFP (1) jpg
1 ducesa kate si regina elisabeta a ii a jpg jpeg
irina iubit 1 jpg
cub cristi borcea valentina pelinel png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Regina Elisabeta a II-a inspectează garda de onoare în timpul ceremoniei cheilor la Palatul Holyroodhouse în Edinburgh Scoţia FOTO Guliver / Getty Images /  Jeff J Mitchell
refugiati ucraina jpg
salariu copy jpeg
coperta codrin nicoara maria nicioara jpeg
cub cristi borcea valentina pelinel png
8 sotia lui nicusor dan 1 jpg jpeg