Se vor ridica mașinile parcate neregulamentar în sectorul 1. Cât vor plăti șoferii pentru a-și lua vehiculele înapoi

Ultima actualizare:

    În București se ridică deja mașini parcate neregulamentar în sectoarele 3, 4 ,5 și 6
În București se ridică deja mașini parcate neregulamentar în sectoarele 3, 4 ,5 și 6

Atenție șoferi! Pentru decongestionarea traficului, primăria sectorului 1 va ridica mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public. Decizia a fost aprobată de ”Parlamentul” local și va intra în vigoare de la 1 octombrie. Scandal pe ridicarea autoturismelor în Capitală. ”Polițiștii locali nu au voie să ridice mașinile”

PNL a făcut pace cu edilul sectorului 1, Clotilde Armand și acest lucru s-a văzut miercuri la ședința de consiliu, unde toate proiectele importante propuse de primar au trecut. Cel mai important document care a fost adoptat este regulamentul privind ridicarea, transportul, depozitarea și restituirea vehiculelor staționate neregulamentar pe domeniul public sau în alte locuri decât drumul public (zone pietonale, spații verzi, scuaruri, parcări publice de reședință).

Ce prevede regulamentul pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în sectorul 1

Ce vehicule vor fi ridicate? În primul rând sunt vizate mașinile staționate neregulamentar pe domeniul public, zone pietonale, spații verzi, scuaruri, parcări publice de reședință, trotuare, treceri de pietoni. În al doilea rând sunt vizate cele staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice care obturează accesul și/sau vizibilitatea celorlalți participanți la trafic. În sfârșit, vor putea fi ridicate sunt cele care blochează accesul auto către curți, garaje sau alte proprietăți private sau cele care sunt staționate pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele cu handicap ori încărcării autovehiculelor electrice. Pentru a fi sancționați, șoferii trebuie să nu respecte indicatoare sau marcaje amplasate în zonă.”Prezentul regulament devine aplicabil atunci când conducătorii vehiculelor amintite mai sus nu respectă indicatoarele și/sau marcajele specifice parcării publice și a tuturor indicatoarelor și/sau marcajelor rutiere și a regulilor de circulație incidente, conform actelor normative în domeniu”, se arată în regulament. Ridicarea nu se dispune sau dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează în cazul în care în mașină este vizibilă prezența unor persoane.

Acțiunea de ridicare va fi realizată de către Administrația Domeniului Public Sector 1 sau de către un operator contractat care va deține autovehicule și dotarea necesară pentru practicarea activității de ridicare a vehiculelor/rulotelor/remorcilor. Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor principale din Regulament, precum și dispunerea măsurilor de ridicare se va face de către polițiștii rutieri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sau Secției Regionale de Poliție Transporturi București ori de către polițiștii locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 1, care vor avea calitatea de agenți constatatori. Restituirea vehiculelor se va face numai proprietarului/deținătorului/utilizatorului legal al acestuia și doar după întocmirea procesului-verbal de contravenție de către polițistul local și achitarea tarifelor de ridicare, transport și depozitare, în baza certificatului de înmatriculare/înregistrare în original sau al oricărui act din care să rezulte  dreptul de proprietate sau folosință asupra vehiculului

-Tarifele de ridicare sunt: 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

-Tarifele de transport sunt de 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, și 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

-Tariful de depozitare este de 75 de lei în primele 24 de ore și 25 de lei/pe zi după intervalul de 24 de ore.

Perioada maximă de depozitare este de șase luni. În situațiile în care proprietarul sau deținătorul legal nu se prezintă în acest termen să-și ridice vehiculul, vor fi luate măsurile prevăzute de Legea nr.421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale.

Citiți și

Atenție, șoferi! Reapar hingherii de mașini

Scandal pe ridicarea autoturismelor în Capitală. ”Polițiștii locali nu au voie să ridice mașinile”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
natalia negru st  iosif dimitrie anghel jpg
Greseli de igiena dentara  Sursa foto Pixabay jpg
parlamentul romaniei jpg
lidl jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net